Δημοτικές Εκλογές 2010

"Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς". Πρόταση κ. Π. Γρηγορόπουλου για τη διεξαγωγή debates.


Δελτίο Τύπου
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας και επικεφαλής του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Κουκούλης αφού πρώτα για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι η Δημοτική του Αρχή «έκανε πολλά» (έτσι γενικά, τίποτα συγκεκριμένο), στη συνέχεια είπε ότι «έγιναν αυτά που χαρακτηρίζονται ως βασικά, άμεσα απαραίτητα».  

Μην μπορώντας, όμως, να συνεχίσει να μιλάει αόριστα  και αφαιρετικά, στο τέλος αναγκάστηκε  να παραδεχθεί ότι το μόνο που «έχει  γίνει είναι προετοιμασία, με μελέτες. Η επόμενη τετραετία θα είναι  η περίοδος της υλοποίησης».

Αυτό, λοιπόν, ήταν η θητεία του κ. Κουκούλη. Τέσσερα χαμένα χρόνια προετοιμασίας και αναμονής έγκρισης μελετών. Ελάχιστο χειροπιαστό έργο.  

Παράλληλα, έρχεται ο κ. Κουκούλης και προτείνει (μέσω ΜΜΕ) τη διεξαγωγή δημόσιας οργανωμένης συζήτησης (debate) μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών. Καμία αντίρρηση.  

Η απάντηση του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ είναι ξεκάθαρη και θετική.  

Θα  συμμετέχουμε σε ό,τι προάγει τη δημόσια λογοδοσία. Τη διαφάνεια και τον δημόσιο διάλογο. Την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Το  ερώτημα είναι, έχει πράγματι και  ο κ. Κουκούλης -πέρα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα- την ίδια διάθεση; Πολύ σύντομα θα φανεί.

Θεωρώντας ότι πρωταγωνιστές στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να είναι οι πολίτες και όχι οι συνδυασμοί προτείνουμε τη διεξαγωγή των συζητήσεων και με τη δική τους ανοιχτή συμμετοχή.

Αν  και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν δεκάδες ερωτήματα να απευθύνουν ιδιαίτερα προς τη Δημοτική Αρχή, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε εκ των  προτέρων τους όρους και πιθανότατα έναν συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων.  

Θα  είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τον κ. Κουκούλη να συναντηθεί με τους κατοίκους του νησιού και να επισκεφθεί τα τοπικά διαμερίσματα, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Εκείνος, άλλωστε, δεν «δεσμευόταν» πριν 4 ακριβώς  χρόνια για ισότιμη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που τους αφορούν; Είναι καιρός, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, να το κάνει πράξη.

Παράλληλα, θα είναι ευκαιρία και για τον  κ. Σακκιώτη να εξηγήσει στις Αιγινήτισσες και στους Αιγινήτες, γιατί αφού πρώτα επεδίωξε να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν επέλεξε να παρουσιαστεί ως ανεξάρτητος.

Η πρόταση του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ είναι σαφής:  

Προτείνουμε τη διεξαγωγή οργανωμένων συζητήσεων (debates) σε κάθε τοπικό διαμέρισμα και στην Αίγινα με τη συμμετοχή κατοίκων, συλλόγων, φορέων και δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ.

Αρχής γενομένης από την κεντρική πλατεία  της Αγίας Μαρίνας, την προβλήτα της Σουβάλας, την πλατεία της Κυψέλης, την προβλήτα της Πέρδικας και την παλαιά προβλήτα στην Αίγινα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι υποψήφιοι  επικεφαλής των συνδυασμών να παρουσιάσουμε  το σχέδιο, το πρόγραμμα και το όραμά  μας για το αγαπημένο μας νησί και κυρίως να αποδείξουμε ότι  οι πολίτες του νησιού έχουν ενεργό ρόλο.

Ότι η άποψη, η γνώμη τους είναι πολύτιμη. Μετράει. Την επιζητούμε, την καταγράφουμε, την υπολογίζουμε. Στην πράξη και όχι στα λόγια.

Στους πολίτες, άλλωστε, είμαστε υπόλογοι και σε κανέναν άλλον.  

Με  την ευχή και την ελπίδα η ουσία  τουλάχιστον της πρότασης του  συνδυασμού μας ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ να γίνει αποδεκτή από τους υπόλοιπους υποψηφίους, τους καλούμε να εκφράσουν τυχόν νέες ιδέες και παρατηρήσεις επ’ αυτής.  

Σε  κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε  να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι  πέρα και πάνω από την επικοινωνία, υπάρχει πρωτίστως η κοινωνία που αναζητά νέα πορεία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ”.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png