Αίγινα - Δημοτικές Εκλογές 2019

Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης ανακοινώσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου.

Ανακοίνωση του Παναγιώτη Ι. Κουκούλη
Ενόψει εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Μαΐου, πήραμε την απόφαση με μίαν ομάδα φίλων και συνεργατών, να συγκροτήσουμε μια νέα Δημοτική Παράταξη και να συμμετάσχουμε σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Οι φίλοι και συνεργάτες με εμπιστεύθηκαν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Προχωράμε, λοιπόν, προς τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Παράταξης, ξεκινώντας μ' έναν πυρήνα έμπειρων στελεχών από διάφορες παρατάξεις καθώς και πλειάδας νέων, δημιουργικών συμπολιτών μας.
Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν τα νέα, και πριν ακόμη από την επίσημη αναγγελία για τη νέα Δημοτική Παράταξη, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δηλώνει την υποστήριξή του και την απόφαση για συμμετοχή.

Γνωρίζω καλά τα θέματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης γενικότερα. Συμμετέχω ενεργά στα δημοτικά πράγματα τα τελευταία 12 χρόνια είτε ως Δήμαρχος είτε ως μέλος της αντιπολίτευσης. Ακόμη και μετά την παραίτησή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος -που έπρεπε να γίνει-, η συμμετοχή μου στις διαβουλεύσεις και τη δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αδιάλειπτη και ουσιαστική.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα ασχοληθεί με εκατοντάδες θέματα. Οι εκκρεμότητες και οι ανάγκες είναι αμέτρητες. Το νερό, η αποχέτευση, τα λιμάνια, οι λοιπές υποδομές, το χωροταξικό, η πολιτική προστασία, η υγεία, η οργάνωση και τα οικονομικά του δήμου, οι αθλητικές υποδομές, τα πολιτιστικά, τα σχολεία, τα μνημεία, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, απαιτούν βελτίωση. Θα δώσουμε την προσοχή μας και θα δουλέψουμε για όλα, μεγάλα και μικρά. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε διεξοδικά.

Θα ξεκινήσουμε, όμως, και θα επιμείνουμε με τον απλό αλλά σπουδαίο στόχο της καθαριότητας, της διαχείρισης των σκουπιδιών. Η καθαρή πόλη, η καθαρή Αίγινα, σημαίνει ότι σέβεται τους πολίτες. Και θέλουμε οι πολίτες με τη σειρά τους να την σέβονται και να την αγαπούν.  

Παράλληλα θα καταπιαστούμε με τη γενικότερη τακτοποίηση του δημόσιου χώρου. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια, οι ακτές, οι χώροι πρασίνου, τα δάση υποφέρουν και ταλαιπωρούνται. Τα σκουπίδια, οι λακκούβες, τα αγριόχορτα, οι παράνομες πινακίδες αλλά και οι απαραίτητες που λείπουν, η αυθαίρετη χρήση, ο ελλιπής φωτισμός, η κυκλοφοριακή ασυδοσία, είναι πληγές που χρειάζονται αντιμετώπιση και θεραπεία. Ο τακτοποιημένος δημόσιος χώρος αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής όλων μας, είναι προϋπόθεση της ανάπτυξης που όλοι επιδιώκουμε.

Είναι απαραίτητη η έμφαση στη μεγάλη εικόνα: Όλες οι δράσεις, όλες οι αποφάσεις πρέπει να εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό. Πρέπει να σκεφθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να αποταθούμε στους ειδικούς, να μελετήσουμε και να αποφασίσουμε πώς φανταζόμαστε, πώς θέλουμε την Αίγινα μετά από 10, 20 ή 30 χρόνια. Και να προσανατολισθούμε, να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Κάθε δράση μας από εδώ και πέρα, να εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό, να αποτελεί μια ψηφίδα στην εικόνα που προσδοκάμε και επιδιώκουμε για το νησί μας.

Φίλες και Φίλοι, πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε, να δώσουμε προοπτική και ευημερία στον τόπο που αγαπάμε. Γι’ αυτό, ζητώ την εμπιστοσύνη σας, τις ιδέες, την έμπνευση, την υποστήριξή σας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png