Αίγινα - Δημοτικές Εκλογές 2019

Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τους ετεροδημότες εν όψει των Δημοτικών Εκλογών.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την αίτηση που μπορούν να υποβάλουν οι ετεροδημότες, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις επερχόμενες εκλογές.
Οι αιτήσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του προσεχούς Μαΐου, πρέπει να υποβάλλονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στον δήμο όπου κατοικούν.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις, έχοντας μαζί τους ισχύον δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών θα αναζητείται και θα συμπληρώνεται, από τον αρμόδιο υπάλληλο του ΚΕΠ ή του δήμου κατοικίας, η ειδική αίτηση-δήλωση του νέου εκλογέα με τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ένα αντίγραφο της οποίας θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο.
Στις φετινές εκλογές δικαίωμα ψήφου θα έχουν και όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
Οι 17χρονοι συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, με την ιδιότητα του ετεροδημότη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png