Αίγινα - Δημοτικές Εκλογές 2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παντελής Μεθενίτης στην Πέρδικα.

Δελτίο Τύπου.
Την Παρασκευή  15/3/2019 και ώρα 7.00 μ.μ. . στο   καφε -Αιγόκερως στο Λιμάνι της Πέρδικας,  ο  υποψήφιος Δήμαρχος  Παντελής Μεθενίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και φορείς και να ενημερωθεί για τα προβλήματα   της Πέρδικας και των οικισμών Αιγινήτισσας, Σφεντούρι, Προφήτη Ηλία ,Κλειδί.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν  τα προβλήματα του γραφικού ψαροχωριού της Πέρδικας, και   οι κίνδυνοι που θα δημιουργούσε, κατά  την περασμένη τετραετία, η  εγκατάσταση   ιχθυοκαλλιεργειών  αλλά και η διακήρυξη ενοικίασης και   αξιοποίησης των οχυρών από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ). Οι ενέργειες αυτές, που τελικά δεν τελεσφόρησαν,  λόγω αντίδρασης των κατοίκων, θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τον γραφικό χαρακτήρα και να υποβαθμίσουν την  μοναδική γραφικότητα της Πέρδικας. Άλλα βασικά προβλήματα που εντοπίστηκαν και είναι  κοινά σε όλη την  περιφέρεια είναι: το κλείσιμο των Τοπικών Κοινοτήτων, η έλλειψη χερσαίας συγκοινωνίας,  η πλημμελής  καθαριότητα, το σταμάτημα της ανακύκλωσης και τα προβλήματα του ηλεκτροφωτισμού.
Στη δευτερολογία του ο υποψήφιος Δήμαρχος, Παντελής Μεθενίτης,  αφού είπε ότι όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν θα  ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του προγράμματος του συνδυασμού, ανέφερε κάποιες πρώτες  σκέψεις για την περιφέρεια όπως:
Λειτουργία των Τοπικών κοινοτήτων με υπάλληλο μία ή δυο φορές εβδομαδιαίως για λογαριασμούς νερού, πιστοποιητικά κ.λ.π.
 Δημοτική συγκοινωνία που θα συμπληρώνει τα δρομολόγια  των ΚΤΕΛ
Τακτική καθαριότητα και μείωση των απορριμμάτων μέσω μιας ολοκληρωμένης μορφής  ανακύκλωσης με δημιουργία πράσινων σημείων.
Προστασία της γραφικότητας της περιοχής από προσπάθειες αλόγιστης αξιοποίησης.
Στήριξη της δημιουργίας ενός σχήματος υποψηφίων που θα ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο, ώστε  να απομονωθούν οι υποψήφιοι-εκλεγμένοι  που η δραστηριότητά τους σταματάει την επομένη των εκλογών.
Στήριξη  των αυξημένων  αρμοδιοτήτων των Τοπικών Συμβουλίων (που προβλέπονται με το νέο Νόμο Κλεισθένη), όσον αφορά το σχεδιασμό έργων στην περιοχή  και την οικονομική αυτοτέλεια των  Τοπικών   Κοινοτήτων.
 Η συζήτηση έκλεισε με την προοπτική μιας νέας συνάντησης όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά και οι προτάσεις του συνδυασμού για τα προβλήματα όλης της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png