Αίγινα - Δημοτικές Εκλογές 2019

"Αίγινα μπορείς". Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Παναγιώτη Κουκούλη στο εργοτάξιο του Λεοντίου.

"Αίγινα μπορείς". Δελτίο Τύπου.
Στις 27 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης και στελέχη του συνδυασμού Αίγινα Μπορείς επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι. Ο κ. Κουκούλης είχε επισκεφτεί  στις 19 Μαρτίου τα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρείας στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη και προγραμματίσθηκε και η επίσκεψη στο εργοτάξιο του Λεοντίου.
Στο εργοτάξιο έγινε λεπτομερής και διαφωτιστική ενημέρωση από τον υπεύθυνο του εργοταξίου κ. Αλέξανδρο Πετρόπουλο.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κουκούλης έκανε σχετικές ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.
Στις ανακοινώσεις αυτές ο υποψήφιος Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, προέβη σε σχόλια και παρατηρήσεις, τα κυριότερα σημεία των οποίων είναι τα εξής:
* Ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό, ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας. Είναι αγωγός ζωής για την Αίγινα. Ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Με πολύ ενδιαφέρον και σοβαρότητα. Και όλοι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με αυξημένη σοβαρότητα.
* Για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο χρειάστηκαν πολύχρονες προσπάθειες και ενέργειες. Απαιτήθηκε χρονικό διάστημα που καλύπτει τις θητείες πολλών δημάρχων. Έτσι, το να ισχυριστεί οποιοσδήποτε, ότι ο υποθαλάσσιος είναι δικό του έργο, θα είναι τουλάχιστον άτοπο.
* Στη θητεία μας την περίοδο 2007 έως 2010 πήραμε δύο σημαντικές αποφάσεις: ότι θα γίνει υποθαλάσσιος αγωγός και όχι αφαλάτωση και ότι το έργο θα γίνει ως δημόσιο έργο και όχι με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Καθορίσαμε με σαφήνεια την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, καθορίσαμε τους σταθμούς αυτής της πορείας και δρομολογήσαμε τη διαδικασία. Με πρώτους σταθμούς την προκαταρκτική μελέτη που ολοκληρώσαμε και την προμελέτη που αναθέσαμε.
* Η προδιαγεγραμμένη αυτή πορεία ακολουθήθηκε με συνέπεια και από τις επόμενες δημοτικές αρχές.
* Η κατασκευή του έργου βρίσκεται σε καλά χέρια. Η τεχνική εταιρεία του κυρίου Κωνσταντινίδη είναι από τις πλέον αξιόλογες στον χώρο.
* Η κατασκευή του έργου προχωρά κανονικά. Οι ανοησίες που κυκλοφόρησαν, και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, ότι δήθεν κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν το έργο, εκτός από ασύστολα ψεύδη, είναι αυτό ακριβώς: ανοησίες. Φανερώνουν έλλειψη σοβαρότητας. Το έργο αυτό, ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να το σταματήσει κανένας.
* Ο Τεχνικός Σύμβουλος δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη. Η παρουσία του σε όλες τις φάσεις του έργου είναι 100% απαραίτητη εγγύηση αξιοπιστίας και αρτιότητας του έργου. Η απουσία του είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό προς τον Δήμο και την Περιφέρεια και παραμένει αναπάντητο μέχρι τώρα.
* Θέματα και ερωτήματα σημαντικά για τη την λειτουργία, την ασφάλεια, την εξασφάλιση των ποσοτήτων νερού, την εναλλακτική τροφοδοσία, χρειάζονται απαντήσεις και αντιμετώπιση το ταχύτερο δυνατόν.
* Το ενδεχόμενο της παραχώρησης του Δικτύου και της Υπηρεσίας Ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη δημοτική αρχή και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Χρειάζεται σοβαρότητα και πολύ προσοχή.