Δημοτικές Εκλογές 2023

"Μαζί, μπροστά για την Αίγινα". Η υποψήφια δήμαρχος Σίλα Αλεξίου στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες.

"Μαζί, μπροστά για την Αίγινα". Δελτίο Τύπου.

Τις πληγές τους μετράνε πολλές περιοχές της Αίγινας, σήμερα Πέμπτη, μετά  από τη σφοδρή βροχόπτωση των δύο ημερών της Τρίτης και της Τετάρτης 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Περιοχές όπως η Σουβάλα και όλη η Κοινότητα Βαθέως, οι Πολλές Ελιές, τα Βροχεία, η περιοχή Καποδιστρίου δέχτηκαν τα πιο ισχυρά πλήγματα. Αλλά και σε όλο το νησί έπεσαν τοίχοι, υπόγεια και ισόγεια πλημμύρισαν, κατοικίες και επιχειρήσεις έπαθαν σοβαρές ζημιές σε έπιπλα, οικοσυσκευές και εξοπλισμό. Σοβαρές ήταν -για μια ακόμη φορά- οι ζημιές στο πολύπαθο ΕΠΑΛ όπου καταλήγει το ρέμα της Λεύκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δρομολογηθεί εκεί ένα σοβαρό έργο απόληξης των νερών στη θάλασσα. Γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου τα φερτά υλικά που έχουν γεμίσει τους δρόμους  να απομακρυνθούν, ενώ σε δύο ρέματα ευθύνες -πέραν των κατοίκων που έχουν κλείσει  τη ροή των ρεμάτων με αυθαίρετες κατασκευές -έχει και η Δημοτική αρχή (όπως στα Παλαιά  Λουτρά  που έχει μπαζωθεί  το ρέμα και στον Βαθυπόταμο στην περιοχή ΟΤΕ που ο αγωγός που υπάρχει ήταν φραγμένος) .

Σε αυτή την προσπάθεια κλιμάκιο της Δημοτικής παράταξης «Μαζί,μπροστά για την Αίγινα», με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Σίλα Αλεξίου βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και με μηχανήματα του υποψήφιου Αργύρη Μεθενίτη και την συνδρομή του επίσης υποψήφιου Δημήτρη Κασσιμάκη  βοήθησαν το έργο καθαρισμού των δρόμων από τα φερτά υλικά και τις πέτρες που έπεσαν από την πτώση των μαντρότοιχων.

Για τη Δημοτική παράταξη «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα», η προστασία του νησιού  από πλημμυρικά φαινόμενα θα αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες  μας:

  • Με σχολαστικό καθαρισμό όλων των υπονόμων και των ρεμάτων του νησιού  σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Με επέκταση του δικτύου απορροής νερών βροχής στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην οδό Αφαίας.
  • Με ουσιαστικά έργα απορροής υδάτων  σε σημεία  όπου καταλήγουν μεγάλα ρέματα νερών (ρέμα Λεύκης, Πλανάκο, Βροχεία, Λεόντι, Βαθυπόταμος)
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png