Δημοτικές Εκλογές 2023

"Μαζί ! Μπροστά για την Αίγινα’’. Ανακοίνωση σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές και την χορήγησή τους.

"Μαζί ! Μπροστά για την Αίγινα’’. Δελτίο Τύπου.

Με αφορμή δεκάδες ερωτημάτων που δεχθήκαμε ως δημοτική παράταξη σχετικά με τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες οικονομικών αποζημιώσεων λόγω των ζημιών από την κακοκαιρία, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οι διαδικασίες χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών λόγω φυσικών καταστροφών, καταγράφονται στη νομοθεσία από το ΦΕΚ Β’ 1699/16/5/2019 καθώς και την ΚΥΑ Αριθ. 33862/16.5.2019 .
Πληροφορίες :Πολιτική προστασία Πειραιώς και Νήσων Τηλ. 2131618549
2. Το Υπουργείο Εσωτερικών, από 1/1/2018, έχει αναλάβει την αρμοδιότητα καταβολής των επιδομάτων αποζημίωσης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.
3. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ είναι αρμόδιο για την καταβολή των παρακάτω αποζημιώσεων:
* Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του.
* Εκτός των 600 Ευρώ που δίνονται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 Ευρώ.
* Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600 Ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες, στη σύνθεση των οποίων περιλαμβάνεται ένα ή περισσότερα άτομα με αναπηρία.
* Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6000 Ευρώ κατά νοικοκυριό, για την επισκευή (απλές επισκευαστικές εργασίες) ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας.
* Οικονομική ενίσχυση 4500 Ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.
* Με τη νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 271, ν.4555/19.07.2018, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβλέψει ότι οι ως άνω οικονομικές ενισχύσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές είναι ακατάσχετες
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png