Δημοτικές Εκλογές 2023

Η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Aegina Portal, για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

aegina-portal-ekloges.jpg
Το Aegina Portal απέστειλε χθες, 13 Σεπτεμβρίου 2023,  επιστολή προς τους συνδυασμούς της Αίγινας, που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Aegina Portal, η οποία υλοποιείται σταθερά στις δημοτικές εκλογές, από το 2010 και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ισότιμη παρουσίαση των θέσεων όλων των παρατάξεων, που θα διασφαλίσει τη σφαιρική, πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των κατοίκων της Αίγινας.

Η παρουσίαση όλων των συνδυασμών, των επικεφαλής και των υποψηφίων τους, γίνεται χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τη δεοντολογία για ισότιμη παρουσίαση. Επίσης, όπως είναι γνωστό, το Aegina Portal δεν δέχεται πολιτική διαφήμιση.

Η επιστολή που στάλθηκε προς τους συνδυασμούς είναι η ακόλουθη:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έτσι και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, το Aegina Portal προτίθεται να παρουσιάσει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές του Δήμου Αίγινας.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις για την παρουσίαση:

1) Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της WebTV του Aegina Portal, με ξεχωριστή ανάρτηση για κάθε υποψήφιο στην αρχική σελίδα.

α) Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει video και φωτογραφία του υποψηφίου.
β) Τόσο το video όσο και η φωτογραφία, θα είναι παραγωγή του Aegina Portal, που διατηρεί όλα τα πνευματικά του δικαιώματα.
γ) Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του συνολικά δύο λεπτά. 

2) Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το δίλεπτο που του διατίθεται προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του και τις θέσεις του σχετικά με αυτοδιοικητικά θέματα του νησιού ή να εστιάσει σε κάποιο συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό ζήτημα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει ως μέσο είναι:

α) Η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν το νησί.
β) Ο τρόπος με τον οποίο ο υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του προκειμένου να συνεισφέρει στην επίλυση του θέματος ή των θεμάτων που θα επιλέξει.
γ) Η αποφυγή της μονόπλευρης παρουσίασης ενός προβλήματος χωρίς την τεκμηριωμένη πρόταση για τη λύση του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται παρουσίαση θέσεων που είναι προσβλητικές.

3) Διαδικαστικά θέματα:

α) Λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων, οι αρμόδιοι των συνδυασμών θα πρέπει να προγραμματίσουν ανά ημέρα της εβδομάδας, ποιοι υποψήφιοί τους θα προσέρχονται για την παρουσίασή τους.
β) Τα γυρίσματα θα γίνονται καθημερινά, 10:00-12:30, στο studio του Aegina Portal - Αντωνίου Πελεκάνου 8.  Ως ημερομηνία έναρξης των βιντεοσκοπήσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και λήξης το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023. 
γ) Στο χώρο της βιντεοσκόπησης θα υπάρχει οθόνη η οποία θα καταγράφει αντίστροφα το χρόνο που απομένει, ώστε ο υποψήφιος να γνωρίζει πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή του.

4) Άλλες διευκρινήσεις:

α) Παρακαλούμε ενημερώστε τους υποψηφίους σας ότι η εμφάνισή τους στο Aegina Portal είναι η "μία εμφάνιση" όπως αυτή καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
β) Η εμφάνιση αυτή δεν είναι διαφήμιση, αλλά ενημέρωση. Το Aegina Portal δεν δέχεται πολιτική διαφήμιση. Η παρουσίαση όλων των συνδυασμών, των επικεφαλής και των υποψηφίων τους, είναι χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τη δεοντολογία για ισότιμη και ισόποση επικοινωνία και παρουσία.
γ) Ο προγραμματισμός για τις εμφανίσεις των υποψηφίων ανά ημέρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη των συνδυασμών.
δ) Το Aegina Portal θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσοτέρων υποψηφίων.

Επιθυμούμε έναν συνεπή και ρεαλιστικό προγραμματισμό από την πλευρά των δημοτικών συνδυασμών.

Υπεύθυνοι του σχεδιασμού και της υλοποίησης είναι: η Μαρία Μαλτέζου και ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.

Για το Aegina Portal
Γιώργος Στριγάρης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png