Δημοτικές Εκλογές 2023

Σίλα Αλεξίου: "Προσωπική η ευθύνη του κ Ζορμπά για τις μεγάλες ζημιές στο ΕΠΑΛ και το 1ο Γυμνάσιο από την πλημμύρα. Έβαλε στο ράφι την μελέτη της Περιφέρειας".

«Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου.

Η περιοχή, όπου ευρίσκεται το ΕΠΑΛ και το 1ο Γυμνάσιο ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από πλημμυρικά φαινόμενα.
Η πρόσφατη σφοδρή νεροποντή προκάλεσε πολλές ζημιές στα κτίρια και τους υπαίθριους χώρους των σχολείων και ουσιαστικά τα αχρήστευσε για πολλές ημέρες.
Ευτυχώς, η νεροποντή συνέβη ημέρα που τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Τι θα συνέβαινε αν τα σχολεία ήταν γεμάτα με μαθητές; Μόνο και η σκέψη μιας τέτοιας προοπτικής μας τρομάζει.
Είναι φανερό ότι η ευθύνη του Δήμου για αποτροπή και πρόληψη ενός τέτοιου συμβάντος με απροσμέτρητες συνέπειες είναι πολύ μεγάλη. Τί έχει κάνει μέχρι τώρα;
Η Περιφέρεια Αττικής έχει εκπονήσει από το 2020 μια μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Λεύκης και Σκοτεινής. Η μελέτη αυτή προβλέπει για το συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα σχολεία εκτεταμένους καθαρισμούς και σημαντικά τεχνικά έργα με τάφρους από σκυρόδεμα και υπόγειους κλειστούς αγωγούς, όπως φαίνεται και στο σχέδιο.

screenshot.853.png

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο συζητήθηκε μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/7/2021.
Τι έχει κάνει ο δήμαρχος από τότε; Ποιες ενέργειες, ποιες παραστάσεις, ποιες πιέσεις στους αρμόδιους της Περιφέρειας για να υλοποιηθεί αυτή η μελέτη και να γίνει επιτέλους αυτό το απαραίτητο έργο και να απαλλάξει τους πολίτες από τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι με μοιραίες συνέπειες;
Η απάντηση είναι ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε! Πλήρης αδιαφορία και αδράνεια…
Η θέση του συνδυασμού μας γι’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό και υπέρ-επείγον ζήτημα είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική: το έργο αυτό είναι πρώτο στην ιεράρχηση και τις προτεραιότητες. Και ως τέτοιο θα το θέσω στην πρώτη συνάντηση που θα έχω ως εκλεγμένη Δήμαρχος με τον νέο Περιφερειάρχη. Μια συνάντηση που θα επιδιώξουμε αμέσως μετά τις εκλογές και πριν την ανάληψη των καθηκόντων την 1/1/2024. Το έργο αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε στιγμή!!!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png