Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου κ. Σίλας Αλεξίου, με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά στο fb.

«Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου.

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή του στο face book και τα σχόλια του κ Γιάννη Ζορμπά για το προεκλογικό έντυπο του συνδυασμού μας, «30+ ελλείψεις, αστοχίες, καθυστερήσεις: πόσο μας κόστισε το προσωποπαγές μοντέλο διοίκησης του κ. Ζορμπά», η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας Σίλα Αλεξίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρώτον, ο κ Ζορμπάς, ας μην υπεκφεύγει. Ηλίου φαεινότερο είναι πως το έντυπό μας αυτό, όπως και τα άλλα του συνδυασμού μας, δεν είναι «καμουφλαρισμένο». Δεν το κρύβουμε, δεν το μοιράζουμε «στα κρυφά», κύριε δήμαρχε. Τι δεν καταλαβαίνετε; Αντίθετα, είναι μια δημόσια, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη κριτική στα πεπραγμένα του απερχόμενου δήμαρχου, που σχολιάζει πράξεις και παραλείψεις και, σε τελευταία ανάλυση, καυτηριάζει ένα παρωχημένο και παλαιοκομματικό μοντέλο διοίκησης που, δυστυχώς, επηρεάζει αρνητικά, όπως μαρτυρούν και τα αδιάσειστα στοιχεία του εν λόγω προεκλογικού μας έντυπου, την ζωή και την πορεία του νησιού μας.

Δεύτερον, ο χαρακτηρισμός «αποτρόπαιο» για την καθημερινή σας εικόνα στους δρόμους και τις πλατείες δεν είναι δικός μας. Που τον βρήκατε; Τι δεν καταλαβαίνετε; Ένα λεξικό θα σας πείσει ότι το «γκροτέσκο θέαμα» σημαίνει κάτι άλλο. Και μάλιστα πολλοί συμπολίτες μας θα συμφωνήσουν ότι η απουσία σας από το γραφείο για να βρίσκεστε διαρκώς στους δρόμους, διότι όπως επαίρεστε είναι τιμή σας να είσθε «δίπλα στους εργαζόμενους του δήμου», αν μη τι άλλο εμποδίζει δημότες και φορείς να επικοινωνήσουν μαζί σας για φλέγοντα θέματα , αφού βρίσκουν κλειστές πόρτες και ακούν την μόνιμη δικαιολογία «ο δήμαρχος είναι εκτός γραφείου».

Τρίτον και κυριότερο, κ Ζορμπά η ανάρτηση σας δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις καθυστερήσεις τις ελλείψεις και αστοχίες που επισημαίνουμε σε αυτό το …καμουφλαρισμένο έντυπο, που αφήσαμε ακόμη και στο γραφείο σας. Κατανοούμε αυτήν την αδυναμία, αφού όλα όσα αναφέρουμε δεν είναι θεωρητικολογίες και μαξιμαλισμοί, αλλά συγκεκριμένα παραδείγματα από την πραγματικότητα του δήμου μας τα 4 τελευταία χρόνια.
Τέταρτον, ο κατάλογος με τις 30+ ελλείψεις, αστοχίες και καθυστερήσεις, δυστυχώς για εσάς κ Ζορμπά, είναι ανεξάντλητος. Θα μπορούσε κανείς να προσθέτει καθημερινά και νέες περιπτώσεις. Όπως η αμέλεια του δημάρχου να προωθήσει την μελέτη για τα ρέματα της Λεύκης και της Σκοτεινής, στην οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου. Ή, ακόμη, και η περίπτωση του έργου της ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ της ύδρευσης που αναφέρθηκε από την αντιπολίτευση στον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων. Ένα έργο υψηλού κόστους (3,5 εκ. €) που έχει εξοφληθεί από τον δήμο ενώ είναι ακόμη ημιτελές! Γι’ αυτές, όμως, τις περιπτώσεις και τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν, ο κ. Ζορμπάς δεν λέει λέξη. Αλήθεια, που είναι το 1.000.000 ευρώ του πληρωμένου κόστους, που λείπει σε εργασία από το υπό παράδοση έργο; Είσθε τόσο γενναιόδωροι κ Ζορμπά, που εξοφλήσατε ένα τεράστιο ποσό, χωρίς να τελειώσει το έργο;

Και εν κατακλείδι, γνωρίζετε η δεν γνωρίζετε που πήγαν αυτά τα λεφτά;
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png