Δημοτικές Εκλογές 2023

Ανοιχτή επιστολή της Άρτεμις Διδίλη, υποψήφια Δημοτικής Συμβούλου με τον συνδυασμό "Μαζί, Μπροστά για την Αίγινα".

"Μαζί, Μπροστά για την Αίγινα". Δελτίο Τύπου.

Η βαριά κληρονομιά της παρούσας Δημοτικής Αρχής
Σε μία εποχή δύσκολη οικονομικά ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Απλά αγωνίζεται για την επιβίωση. Αυτό το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους έχοντες εξουσία. Έτσι τα έργα δεν είναι το ζητούμενο και αρκούνται στο φαίνεστε. Έργα γι’ αυτούς είναι ότι βλέπει καθημερινά ο πολίτης. Η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση βαριά κληρονομιά έργων, από τα οποία άλλα προσπάθησε να ιδιοποιηθεί, άλλα τα άφησε στην τύχη τους και άλλα βιάστηκε να τα εξοφλήσει παρά τις σοβαρές ελλείψεις και τις κακοτεχνίες τους. Θεωρώ σκόπιμο να σας υπενθυμίσω τι παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να αναλογιστούμε σοβαρά για το τι πραγματικά θέλουμε:
Ιστορικό έργο υποθαλάσσιου αγωγού
Απίστευτο έργο μετά από αγώνα τριών Δημοτικών Αρχών, χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Αττικής με ποσόν 52.000.000 ευρώ. Δημοπρατήθηκε το έτος 2019. Η ανάδοχος εταιρεία έδωσε έκπτωση 31,70%. Έτσι η Αίγινα μας απέκτησε το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής το νερό.
Λιμάνια Πέρδικας – Αγίας Μαρίνας
Χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Αττικής: Ποσόν 7.400.00 ευρώ. Το λιμάνι της Πέρδικας ολοκληρώθηκε το έτος 2022. Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Γιατί?
Τηλεμετρία – Βελτίωση λειτουργίας Δικτύου Ύδρευσης – Μείωση Απωλειών Νερού
Ποσόν 3.750.000 ευρώ. Έργο εξοφλημένο και ημιτελές με διάφορα προβλήματα και ανακόλουθο με την μελέτη κατασκευής λόγω έλλειψης παρακολούθησης. Όμως εξοφλημένο!!! Ποιος θα επιβαρυνθεί τη συνέπεια?
Πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες – αγροτικοί δρόμοι
Ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος – Ποσόν χρηματοδότησης765.000 ευρώ έργο έτοιμο για δημοπράτηση. Ούτε καν ξεκίνησε. Γιατί?
Αθλητικοί χώροι – Γήπεδο δημιουργία κερκίδων – Ηλεκτροφωτισμός κ.α.
Ένταξη πρόγραμμα Φιλόδημος – ποσόν επιχορήγησης 600.000 ευρώ. Δεν ξεκίνησε τίποτα. Γιατί?
Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας
Περιφέρεια Αττικής έργο 28.000.000 ευρώ. Συμμετοχή 15 Δήμων μεταξύ των οποίων και η Αίγινα με ποσόν που μας αναλογούσε 1.270.000 ευρώ. Στο έργο και ο επικίνδυνος δρόμος Άλωνες – Πόρτες, δημοπρατήθηκε και δεν έγινε ποτέ. Αιτιολογία? Κανείς δεν πιέσε την Περιφέρεια για την καθυστέρηση κατασκευής του. Γιατί?
Παιδικές χαρές
Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Ποσόν 200.000 ευρώ. Έγινε διαγωνισμός προμήθειας παιδικών παιχνιδιών. Έως σήμερα δεν ολοκληρώθηκαν. Δεν πιστοποιήθηκαν όπως ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια των παιδιών. Συνεχείς παρατάσεις ολοκλήρωσης. Γιατί?
Παιδικός Σταθμός Χλόης
Ποσόν 150.000 ευρώ. Προγραμματική σύμβαση με περιφέρεια Αττικής. Με παλινωδίες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, το έργο μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Σταθμός παραμένει κλειστός πάνω από δύο χρόνια. Γιατί ?
Κλειστό Γυμναστήριο
Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για τρείς μικρές υποστηρικτικές μελέτες. Συνεχείς παρατάσεις. Γιατί ?
Για να έχει η Αίγινα τη Διοίκηση που της πρέπει, που θα την αναδείξει. Για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που τους πρέπει:
Μαζί μπροστά για την Αίγινα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png