"Πύρρειος νίκη" για τη Νέα Δημοκρατία στην Αίγινα.


Ως "Πύρρειο νίκη" χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία στην Αίγινα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας κύριος Φίλιππος Τζίτζης μιλώντας στο Aegina Portal το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα, ότι κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά τη φράση Νέα Δημοκρατία. Η φράση "Πύρρειος νίκη" φαίνεται ότι αποτελεί και την φιλοσοφία της επόμενης μέρας, καθώς επικεντρώνει στις μεγάλες απώλειες που ήρθαν σύμφωνα με τον κύριο Φίλιππο Τζίτζη από το υψηλό ποσοστό αποχής, που ο ίδιος ερμηνεύει ως άρνηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στο νησί να ψηφίσουν άλλο κόμμα, αλλά επιθυμούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Στις Ευρωεκλογές της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το ισχνό, για το εκλογικό της παρελθόν στην Αίγινα, 35.54 % έναντι 32.83 % του ΠΑΣΟΚ, ποσοστά που σε ψήφους μεταφράζονται σε 2,277 και 2,103 αντίστοιχα. Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές, κατέγραψε ένα ιστορικό αρνητικό, καθώς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να προπορεύεται με περίπου 40 ψήφους διαφορά. Μία διαφορά που ανατράπηκε γρήγορα, αλλά δημιούργησε ένα νέο δεδομένο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png