Μαριλένα Κοππά. Υποψήφια ευρωβουλευτής της "ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία".

"Αυτές οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα και συνολικά για την Ευρώπη, γιατί πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. Αυτό το οποίο έζησε ο Έλληνας πολίτης ήταν μία Ευρώπη που τιμωρεί, μία γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, μία Ευρώπη της κυρίας Μερκελ", είπε ανάμεσα σε άλλα η υποψήφια ευρωβουλευτής κυρία Μαριλένα Κοππά , που κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τη "ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία". Η κυρία Κοππά στο πλαίσιο της περιοδείας της χθες στην Αίγινα, έκανε δηλώσεις στο Aegina Portal για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Βιογραφικό σημείωμα: Ευρωβουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris X Nanterre και διδάκτωρ Συγκριτικής Πολιτικής. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Βαλκανικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου από το 1987.Έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως ειδική σύμβουλος σε θέματα Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ από το 1995 ως το 1999. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, από το 2003 μέχρι το 2007.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Αναπτυξιακών και Στρατηγικών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος της Γραμματείας ΚΟΕ Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τους Μετανάστες και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών από το 2007. Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Σερβικά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png