Κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες αύξησε το ποσοστό της η ΝΔ, το 50% των ψήφων έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα.

20230521_145519-ekloges-00.jpg
Γράφει ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.
Για μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, την τρίτη συνεχόμενη μετά τον Ιανουάριο του 2015, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε ψήφους στην Αίγινα. Στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιά, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε πάνω από 55% των ψήφων, με 4.294 συνολικά ψήφους σε όλο το νησί, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες ( 700 σχεδόν ψήφους) σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τον Ιούλιο του 2019.

ekloges-2023-1.jpg

Δεύτερο κόμμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων του νησιού ήταν ο Συ.Ριζ.Α., ο οποίος, όμως, έχασε σχεδόν το 50% των ψήφων που έλαβε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή από 2.073 ψήφους το 2019, σήμερα έλαβε 1.079 (από 28,82% σε 13,93% αντίστοιχα). Τρίτο σε ψήφους κόμμα είναι το Πα.Σο.Κ., που αύξησε το ποσοστό του, όπως και το Κ.Κ.Ε., που ήρθε τέταρτο. Πέμπτο κόμμα το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα Νίκη, με 288 ψήφους . Έκτη είναι η Ελληνική Λύση, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο ποσοστό που έλαβε στις κάλπες της Αίγινας.  Από την άλλη πλευρά, το ΜέΡΑ25 έχασε περισσότερες από 100 ψήφους, οι οποίες φαίνονται να πηγαίνουν στην Πλεύση Ελευθερίας. 

ekloges-2023-2.jpg

Σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας, από την οποία αφαιρέθηκε η μία από τις έξι έδρες που διέθετε στην προηγούμενη βουλή, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να επικρατεί με σχεδόν 50% των ψήφων. Με τα έως τώρα ποσοστά, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένας βουλευτής του Σύ.Ριζ.Α. και ένας του Κ.Κ.Ε.  θα εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους της Α' Πειραιά στην νέα βουλή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png