Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην Αίγινα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

ekloges-21-maiou-2023-stavroi-voulefton.jpg
Γράφει ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.

Στους παρακάτω πίνακες θα βρείτε τα συνολικά αποτελέσματα των υποψηφίων βουλευτών Α' Πειραιά, στην Αίγινα. Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των υποψηφίων όλων των κομμάτων που είχαν καταφέρει να εκλέξουν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του 2019. Επίσης, παρουσιάζουμε και τους υποψηφίους των κομμάτων Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, αφού συγκέντρωσαν ποσοστό που πλησιάζει το 3% σε επίπεδο επικράτειας και συνεπώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καταφέρουν να εκλέξουν βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

nd-stavroi.jpgsyriza-stavroi.jpgkke-stavroi.jpgpasok-stavroi.jpgmera25-stavroi.jpgelliniki-lisi-stavroi.jpgplefsi-eleftherias.jpgniki-stavroi.jpg
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των σταυρών που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας αντιστοιχεί στον αριθμό των ψήφων υπέρ του συνδυασμού, όπως συμβαίνει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των συμμετεχόντων κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές. 

Κατά τ' άλλα, πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα αναδείχθηκε ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος. Είναι εντυπωσιακό ότι σε πάνω από 6 από τα 10 ψηφοδέλτια που πήρε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, ο ένας από τους δύο σταυρούς προτίμησης πήγε στον κύριο Κατσαφάδο, ενώ η διαφορά τους σε σταυρούς από τον δεύτερο σε προτίμηση βουλευτή είναι περισσότεροι από 1500 σταυρούς. 

Για τον Συ.Ριζ.Α., πρώτος σε σταυρούς στην Αίγινα ήταν ο κύριος Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος όμως, αν και ο παλαιότερος βουλευτής από όλους τους υποψηφίους, έχασε την έδρα του στην Α' Πειραιά, καθώς ο Συ.Ριζ.Α πήρε μόλις μία έδρα, την οποία και κατέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτη, για το Κ.Κ.Ε. η κυρία Δήμητρα Σταματέλου με διαφορά οκτώ σταυρών από τον εκλεγέντα βουλευτή Νίκο Αμπατιέλο. Στο Πα.Σο.Κ. ισοψήφησαν η κυρία Μπιστίνα Δέσποινα και ο κύριος Κατσαφάδος Βασίλης με 129 σταυρούς έκαστος, αλλά το κόμμα τους δεν εξέλεξε βουλευτή στην Α' Πειραιά.

Αξίζει, να σημειωθεί ότι τόσο ο κύριος Κατσαφάδος όσο και ο κύριος Μανωλάκος της Ν.Δ. έλαβαν σχεδόν το 12% του συνόλου των σταυρών τους σε αυτές τις εκλογές στην Αίγινα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους της Ν.Δ. είναι κατά μέσο όρο λίγο πάνω από το 6,5%. Ο μοναδικός άλλος υποψήφιος που ξεπέρασε το 10% ήταν ο κύριος Ντάκουλας Βασίλης του κόμματος Νίκη, οποίος στη Αίγινα πήρε τους 142 από τους συνολικά 631 σταυρούς του, ποσοστό σχεδόν 25%. 

Τέλος, βουλευτές της περιφέρειας Α' Πειραιά για την βραχύβια αυτή Βουλή, (που ήδη έχει διαλυθεί εν όψει των νέων εκλογών) εξελέγησαν οι Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδου Δόμνα και Βλαχάκος Νικόλαος με την Νέα Δημοκρατία, ο Αλεξης Τσίπρας με τον Συ.Ριζ.Α. και ο Νίκος Αμπατιέλος με το Κ.Κ.Ε.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png