Δημοτικές Εκλογές 2010

"Αίγινα Κίνηση Ευθύνης". Δημοτικό Συμβούλιο 25ης Οκτωβρίου.



Δελτίο Τύπου
Μας προξένησε  μεγάλη έκπληξη το τελευταίο Δελτίο Τύπου του κ. Σακκιώτη και του Συνδυασμού του που μας κατηγορεί «για επιθέσεις και σκληρές κατηγορίες που δυναμιτίζουν την ηπιότητα του προεκλογικού κλίματος». Η σκληρή ομολογουμένως κριτική που άσκησε ο Δήμαρχος και η παράταξή μας αναφέρεται σε ένα απλό, αδιαμφισβήτητο και καταστροφικό, για τους πολίτες της Αίγινας, γεγονός: την μη προσέλευση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2010, ενώ γνώριζαν ότι αυτή αφορούσε δύο θέματα ζωτικής σημασίας για το νησί μας.

Α) Την έγκριση  της μελέτης και του φακέλου  έργου καθώς και της υποβολής του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  για χρηματοδότηση του αποχετευτικού  της Αίγινας. Πρόκειται για μια  σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης μεγάλου  έργου σε μια εποχή που τα χρήματα  σπανίζουν. Αιτήσεις για παρόμοια έργα αναμένεται να υποβληθούν από 288 άλλους Δήμους. Παρότι η προθεσμία υποβολής των φακέλων λήγει τον Μάρτιο του 2011, η έγκαιρη υποβολή ενός πλήρως τεκμηριωμένου φακέλου από τον Δήμο μας είναι πολύ κρίσιμη. Τον φάκελο αυτόν έχουμε, προετοιμάσει από καιρό, και η πρότασή μας δύναται να αξιολογηθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΧΙ τον Μάρτιο του 2011, ακριβώς για να μην χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης, όποτε αυτή προκύψει.

Β) Σχετικά  με τα θέματα 3 έως 8 του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτά αφορούν στοιχειώδη έργα για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων και των βλαβών του δικτύου ύδρευσης που έπαθαν ζημιές από τη θεομηνία, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην πρόσκληση.  Ας εξηγήσει, λοιπόν, ο κ. Σακκιώτης στους πολίτες, πώς οι κάτοικοι που έχουν πληγεί από τη θεομηνία θα εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια τους, πώς θα έχουν νερό, αν ο Δήμος Αίγινας περιμένει μετά τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου για να μην θεωρηθούν τα στοιχειώδη και απαραίτητα αυτά έργα ως προεκλογικά ρουσφέτια!

Ο Δήμαρχος Αίγινας, κ. Παναγιώτης Κουκούλης και οι συνεργάτες του, έχουν αποδείξει πως μοναδικό τους συμφέρον, είναι το συμφέρον της Αίγινας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα επαναληφθεί την  Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.