Δημοτικές Εκλογές 2010

Π. Γρηγορόπουλος: "Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις Αιγινήτισσες και τους Αιγινήτες"

"Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς". Δελτίο Τύπου.
Την Παρασκευή  το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του  συνδυασμού «Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς»  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των στελεχών του συνδυασμού, μετά τις εκλογές τις 14ης Νοεμβρίου. Στη πρόσκληση του κυρίου Παναγιώτη Γρηγορόπουλου έδωσαν  το παρών όλοι οι υποψήφιοι, εκλεγμένοι και μη, αποδεικνύοντας τη διάθεση τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα που ξεκίνησαν μήνες πριν. Ο κύριος Γρηγορόπουλος αφού τους ευχαρίστησε  προσωπικά, ανέφερε τα εξής: "Αγαπητοί φίλοι, την προηγούμενη Κυριακή οι Αιγινήτισσες και οι Αιγινήτες με την ψήφο τους επέλεξαν μια Νέα Δημοτική Αρχή για το αγαπημένο μας νησί. Παρά το γεγονός πως το ποσοστό που συγκεντρώσαμε ήταν μεγάλο δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας επέλεξε την παράταξη του κ. Σακκιώτη για να διαχειριστεί τις τύχες του νησιού, να δώσει λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά και να συνεχίσει όσα η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει προωθήσει σε θετική κατεύθυνση.

Η απόφασή  τους είναι πέρα για πέρα σεβαστή και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό και το δικό τους αλλά και της νέας Δημοτικής Αρχής. Η προσωπική μου δέσμευση είναι πως θα είμαι δίπλα τους όπου χρειάζεται για να πάμε την Αίγινα μπροστά. Θα είμαι  δίπλα στον Δήμαρχο σε κάθε τι που ενώνει το νησί και απέναντι σε κάθε τι που το χωρίζει και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, αλλά όσων μέχρι σήμερα κρατούν σε «ομηρία» την Αίγινα. Γνωρίζω καλά πως η πικρή γεύση που  άφησε το αποτέλεσμα των εκλογών  είναι ακόμα νωπή σε όλους σας. Γι αυτό θεωρώ πως η όποια ανάλυση  και κριτική ασκηθεί τούτη  την ώρα δεν θα μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Για το συνδυασμό μας «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» η ενότητα και η πρόοδος του νησιού μας, σε όλους τους τομείς, ήταν και παραμένει το ζητούμενο και προτείνω να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις αρχές του νέου έτους, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί θα είμαι στην διάθεσή  σας για οτιδήποτε χρειαστείτε  και να ξέρετε πως μόνο αν συνεχίσουμε ενωμένοι με ανθρωπιά, ευαισθησία, ειλικρίνεια και πιστοί στις αρχές και τις αξίες που από κοινού θέσαμε, θα μπορέσουμε να ξαναδώσουμε στην Αίγινα την αίγλη που της αξίζει και ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας θα σταθούν στο πλευρό μας".
Μετά  το τέλος της σύντομης ομιλίας  του κυρίου Γρηγορόπουλου πήραν  το λόγο στελέχη του συνδυασμού που  ζήτησαν να οριστεί ατζέντα με τα θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη  συνάντηση. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα  έδειξαν μια διάθεση να αναλυθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας μια κριτική απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ο κύριος Γρηγορόπουλος επενέβει και είπε χαρακτηριστικά: «αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Ιανουαρίου διότι πριν την κριτική θα πρέπει να γίνει αυτοκριτική και αυτό απαιτεί τουλάχιστον χρόνο». Στην συνέχεια όλα τα στελέχη, σε ένα κλίμα απολύτως ενωτικό, αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο που θα έχει η παράταξη από την θέση της αντιπολίτευσης, για τα επιμέρους θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, για το ρόλο και τις αρμοδιότητες των Προεδρείων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και ιδέες για δράσεις που θα τους κρατήσουν κοντά στην κοινωνία ώστε να αφουγκράζονται τις ανάγκες των πολιτών και να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.