Δημοτικές Εκλογές 2010

Η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού "Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς" για την Αίγινα που μας αξίζει.


Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» για την Αίγινα που μας αξίζει
 
Παρουσία πολλών συμπολιτών μας, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, μελών συλλόγων του νησιού μας και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, έγινε χθες 27 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του Κινηματογράφου «Τιτίνα», η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» για την Αίγινα που μας αξίζει.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας και επικεφαλής του συνδυασμού, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιό του για την Αίγινα του μέλλοντος.
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες του νησιού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορόπουλος, μέσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα «είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για την Αίγινα και της ευαισθησίας μας για τους συμπολίτες μας. Και υπηρετεί, μέσα από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το νησί, το συνολικό σχεδιασμό μας για την Αίγινα που οραματιζόμαστε. Την Αίγινα που μας αξίζει».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Γρηγορόπουλος, και αφού είχε προηγηθεί η παρουσίαση του δημιουργικού σκέλους της προεκλογικής του καμπάνιας από την ομάδα που την επιμελήθηκε, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «κανένα πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, αν δεν στηρίζεται σε γερές οικονομικές βάσεις. Και αυτός είναι ο λόγος που στο πρόγραμμά μας δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία ενός Δήμου νοικοκυρεμένου οικονομικά, ισχυρού και αυτοδύναμου».

Και συνέχισε λέγοντας «το δικό μας όραμα για ένα Δήμο ισχυρό, οικονομικά αυτοδύναμο και νοικοκυρεμένο βασίζεται στους εξής άξονες:

   1. Στην αύξηση των εσόδων, χωρίς να χρειαστεί να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Απεναντίας δεσμευόμαστε για την απαλλαγή πληρωμής δημοτικών τελών από κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξή μας (άποροι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία).
   2. Βασίζεται στη διεκδίκηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
   3. Στην ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του Δήμου.
   4. Στο νοικοκύρεμα και την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων.
   5. Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και του ανθρώπινου δυναμικού.

 

Χωρίς, παράλληλα, να κάνουμε σε καμιά περίπτωση εκπτώσεις στις κοινωνικές παροχές που θα προσφέρουμε. Ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή, στόχος μας είναι να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό του πολίτη.

Γιατί για τον συνδυασμό «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» πάνω από τους αριθμούς, μεγαλύτερη αξία έχουν οι άνθρωποι.
Γιατί η αύξηση των εσόδων και η μείωση της σπατάλης, θα πρέπει να επιστρέφουν ως μέρισμα στην κοινωνία και τους πολίτες.

Η δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρη. Την επόμενη περίοδο 2011-2014, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αίγινας:

    * Με ουσιαστική στήριξη της τρίτης ηλικίας μέσα από τη δημιουργία ΚΑΠΗ και Δημοτικού Γηροκομείου.
    * Με την αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας του νησιού μας.
    * Με τη λειτουργία ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών για τη στήριξη της Αιγινήτικης οικογένειας.
    * Με μια πολιτική χαμηλών δημοτικών τελών που θα στηρίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης μας.
    * Με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
    * Με τη στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος.
    * Με μια κοινωνική πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο.

Στόχος μας είναι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να αποτελέσουμε έναν Δήμο Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, Κοντά στην Αιγινήτισσα και στον Αιγινήτη».
Κατόπιν, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της παρουσίασης, θέλοντας να τονίσει τη σημασία που θα δώσει ο ίδιος στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, ξεκίνησε με τη βοήθεια της φίλης του Ευγενίας Πάνου, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το ξεφύλλισμα του προγράμματός και των σημαντικότερων δεσμεύσεων του συνδυασμού.
Για μια εκτενέστερη περιγραφή, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Συνδυασμού στο διαδίκτυο και να ξεφυλλίσετε και εσείς ολόκληρο το πρωτοποριακό και αισθητικά καινοτόμο πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.
Κλείνοντας την ομιλία του, σε κλίμα ενθουσιασμού, ο κ. Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε στο δίλημμα των επόμενων εκλογών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε λίγες μέρες οι πολίτες της Αίγινας θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον τόσο το δικό μας, όσο και των παιδιών μας.
Θα κληθούμε να επιλέξουμε όχι μόνο μια νέα Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να χαράξει πορεία το νησί μας.

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ή με βήματα σημειωτόν, όπως τα 3 ½ τελευταία χρόνια.
ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ή όπου το κόμμα κάθε φορά προστάζει;
ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ή κατά που «φυσάει» το συμφέρον όσων κρατούν σε ομηρία το νησί;

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη βούλησή μας να χαράξουμε νέα πορεία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ για την Αίγινα» !