Δημοτικές Εκλογές 2010

"Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς". Π. Γρηγορόπουλος: Μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για την πόλη της Αίγινας.



Δελτίο Τύπου
  
   1. Άμεση κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Αίγινας για την αποσυμφόρηση της παραλίας.

   1. Κατασκευή και λειτουργία δύο (2) μεγάλων Δημοτικών Πάρκινγκ, στις εισόδους της πόλης και χώρων στάθμευσης δικύκλων σε τμήμα του λιμανιού.
   2. Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων στην πόλη και στο ιστορικό εμπορικό κέντρο, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επαγγελματικούς φορείς.

   4. Προμήθεια ευέλικτων, μικρών απορριμματοφόρων, για τους στενούς δρόμους της πόλης, οχήματος πλυντηρίου κάδων και προμήθεια βυθιζόμενων κάδων για το κέντρο της πόλης και την παραλία.

   1. Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και σύνδεσή του με νέα, σύγχρονη μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Απόκτηση ευέλικτων βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων, για τη μεταφορά των βοθρολυμάτων.
   2. Αποπεράτωση των έργων στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο (πρώην φυλακές) και δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού και Συνεδριακού Κέντρου.
   3. Ανακατασκευή και ενοποίηση των χώρων που βρίσκονται τα Καποδιστριακά κτίρια του Κυβερνείου – Μητρόπολης («Μεγάλης Εκκλησίας») – Εϋνάρδειου  και Προκαταρτικού Σχολείου.
   4. Ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των κτιρίων του παραλιακού μετώπου, από το κτίριο Βογιατζή μέχρι τη Παναγίτσα.
   5. Ανάπλαση της πλατείας Εθνεγερσίας και του παραλιακού μετώπου στην περιοχή της Αύρας.
   6. Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας με παράλληλο φωτισμό της περιοχής και δημιουργία ασφαλούς διαδρομής περιπάτου από το δασάκι Κολώνας μέχρι το «Φανάρι του Μπούζα».
   7. Διαμόρφωση των κτισμάτων του λιμανιού (εκδοτήρια, πεζούλια, παρτέρια, κ.λπ.), με παράλληλη δημιουργία σύγχρονου επιβατικού σταθμού, με σεβασμό στο παραδοσιακό περιβάλλον του λιμανιού και του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.
   8. Ειδικά περίπτερα πληροφόρησης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες του νησιού.
   9. Βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται στη μαρίνα στην Παναγίτσα.

Έργα σε όλο το νησί, έργα για όλο το νησί.