Δημοτικές Εκλογές 2010

"Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς". Η αλήθεια για την αποπομπή του Γ. Σκλάβαινα


Δελτίο Τύπου
Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας και επικεφαλής συνδυασμού «Αίγινα, Πρόσω Ολοταχώς» κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου: «Στους πολίτες χρωστάμε, σε αυτούς είμαστε υπόλογοι και σε κανέναν άλλο».

Π. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Φαίνεται πως όταν πρόσφατα ξεκαθάριζα με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι εγώ «αχυράνθρωπος» ούτε μοιάζω, ούτε -πολύ περισσότερο- είμαι κανενός, ορισμένοι δεν έλαβαν το μήνυμα.

Θεώρησαν  ίσως ότι επειδή οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων δεν τόλμησαν ποτέ μέχρι σήμερα να ορθώσουν το ανάστημά τους, το ίδιο θα συνέβαινε και τώρα.

Προφανώς  δεν αντιλήφθηκαν ότι είναι αδιαπραγμάτευτη  απόφασή μου να μην επιτρέψω να παραβεί κανείς τις αρχές και τις αξίες του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ, ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.

Αρχές και αξίες τις οποίες συμμερίζεται η πλειοψηφία των υγιών δυνάμεων της Αίγινας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων, η οποία καθημερινά συντάσσεται μαζί μας.

Στην  κατεύθυνση αυτή, εδώ και αρκετές  μέρες έθεσα εκτός Συνδυασμού τον κ. Γιώργο Σκλάβαινα.

Απόφαση την οποία, αν και δεν είχα αρχικά τέτοια πρόθεση, δημοσιοποιώ σήμερα, αποκλειστικά και μόνο για να πάψουν μια και καλή οι φήμες και η παραφιλολογία σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη. Φήμες και παραφιλολογία την οποία συντηρούν όσοι ακόμη και τώρα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα.

Και προκαλώ, όποιον έχει διαφορετική άποψη να βγει επώνυμα και να με διαψεύσει. Διαφορετικά ας σωπάσει.

Αμετακίνητη απόφασή μου είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν υπεράνω όλων. Είτε του Συνδυασμού είτε των πολιτών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει εκ των προτέρων όρους.

Ο μόνος  απαράβατος όρος συνεργασίας με όλα  τα στελέχη του Συνδυασμού μας  είναι να υπηρετούμε τους πολίτες με συνέπεια και εντιμότητα και όχι να λειτουργούμε στη βάση προσωπικών φιλοδοξιών.

Στο επίκεντρο των  δράσεών μας είναι ο πολίτης. Όχι το «εγώ», αλλά το «εμείς».

Δέσμευσή  μας είναι να βάλουμε τέλος στα «παιχνίδια εξουσίας», σε συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» και να απαλλαγούμε οριστικά από νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν. Και αυτό θα πράξουμε. Όποιο και αν είναι το τίμημα.

Δύναμή  μας, άλλωστε, είναι οι πολίτες. Σε αυτούς χρωστάμε, σε αυτούς είμαστε υπόλογοι και σε κανέναν άλλο.

Και μαζί με αυτούς θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα για να δώσουμε ξανά στην Αίγινα, την αίγλη που της αξίζει.