Δημοτικές Εκλογές 2010

"Αίγινα Κίνηση Ευθύνης". Για τη Γιορτή Φιστικιού 2010.


Δελτίο Τύπου
Το φετινό Φεστιβάλ Φιστικιού 2010, η μεγάλη γιορτή της Αίγινας ανήκει πια στην Ιστορία  του νησιού μας.

 Χιλιάδες  άνθρωποι γλέντησαν, χόρεψαν,  τραγούδησαν, διασκέδασαν και  έδωσαν μια νότα δροσιάς, μια  νότα αισιοδοξίας σε πείσμα  των ιδιαίτερων καιρών.

Εκατοντάδες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, παραγωγοί, έκαναν τη γιορτή ευκαιρία. Προβλήθηκαν, δημιούργησαν, πρωτοπόρησαν και  συνέβαλαν  καθοριστικά στην επιτυχία της.

Το Φεστιβάλ του Φιστικιού, ως κορωνίδα ενός λαμπρού  πολιτιστικού καλοκαιριού, αναβάθμισε το τουριστικό προϊόν της Αίγινας, δημιούργησε  νέες προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης,

Σε ένα  διεθνές περιβάλλον θολό, σε μια  γενιά ανθρώπων  που γυμνάστηκε χρόνια στην καχυποψία που έφερε  σαν αποτέλεσμα η  αδιαφάνεια και  η ιδιοτελείς διαχείριση των κοινών, εμείς εδώ στην Αίγινα και φέτος  αναδείξαμε το μεγαλείο της συμμετοχής, την μεγάλη δημοκρατική δύναμη του  εθελοντισμού, την καθοριστική και  ελπιδοφόρα σημασία της ενεργητικής  πολιτικής στάσης.

 Αυτή η  τεράστια  κοινωνική και πολιτική  προστιθέμενη αξία, μας κάνει  όλους να νιώθουμε πραγματικά  περήφανοι και να αντιμετωπίζουμε  το δικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Ο εθελοντισμός, η συμμετοχή, η ενεργή πολιτική στάση  ήταν, είναι και θα αποτελέσει στο  μέλλον τη βασική πολιτική μας επιδίωξη. Η μόνη προοπτική που έχουμε ως μικρή κοινωνία να ανταπεξέλθουμε στους  δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Και την προοπτική  αυτή ας τη φοβούνται αυτοί που επιδιώκουν συγκεντρωτισμό και προνόμια, μέσω της παθητικής αντιπροσώπευσης, ας το φοβούνται αυτοί  που επιδιώκουν τον κατακερματισμό της κοινωνίας μας, αυτοί που επιδιώκουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο την νομή της εξουσίας για εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους.

Εμείς θα συνεχίσουμε  να οραματιζόμαστε την Αίγινα των  πολιτών, την Αίγινα της συμμετοχής, της προόδου, την Αίγινα της ανάπτυξης.

Η μόνη προοπτική  που έχουμε είναι να πετύχουμε.

Σημείωση

Εντύπωση  μας έκανε η μη αναφορά στη  διοίκηση του Δήμου, στο ευχαριστήριο Δελτίο τύπου που εξέδωσε η  Δημοτική Παράταξη «Αίγινα Όλοι μαζί»  του Κυρίου Σάκη Σακκιώτη. Συνεκτιμώντας το  όνομα του συνδυασμού και το ήθος του επικεφαλής, είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για μια απροσεξία του συντάκτη μια όχι ηθελημένη παράλειψη και όχι για μικροπολιτική μεμψιμοιρία .