Δημοτικές Εκλογές 2010

Δημόσια έκκληση για διατήρηση «πολιτικού πολιτισμού» κατά την προεκλογική περίοδο.


Δελτίο Τύπου
Οι Δημοτικές Εκλογές αφορούν άμεσα την ποιότητα της ζωής των δημοτών και των κατοίκων του Νησιού μας. Θα πρέπει μέσα από αυτές να αναδείξουμε Δημοτική Αρχή που θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην υπηρεσία του Πολίτη. Γι’ αυτό και όλοι οι υποψήφιοι θέτουν στο επίκεντρο των προσπαθειών και της προεκλογικής τους εκστρατείας τους πολίτες και τα δικαιώματά τους, με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Και ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει απαραίτητα να βασίζεται στις ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ που συνδέονται με την σημαντική αυτή αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, οι Υποψήφιοι όλων των συνδυασμών πρέπει να αποδείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια, ότι όλες οι πρωτοβουλίες μας θα διέπονται από ποιότητα και πολιτικό πολιτισμό. Η ποιοτική και πολιτισμένη Αυτοδιοικητική συμπεριφορά είναι αντίληψη που «θέλει» αυστηρή τήρηση κανόνων δικαίου, διαφάνειας, αλληλοσεβασμού, ευγένειας, αμοιβαιότητας και ίσων ευκαιριών.  

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη και το σύνολο των στελεχών του Συνδυασμού μας, ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η πεμπτουσία της εμπλοκής μας στις Δημοτικές Εκλογές και θα τον τηρήσουμε με ευλάβεια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεσμευόμαστε να είναι και οργανικό στοιχείο της Δημοτικής μας Πολιτικής, κατά την επόμενη δημοτική θητεία.

Με αυτές τις  σκέψεις, κάνουμε ανοιχτή δημόσια έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μας, σεβόμενοι τους πολίτες και βλέποντας στο μέλλον, να εγγυηθούμε κλίμα ηπιότητας και πολιτικής ευθύνης, στο δρόμο προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε σχέση και με την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αλλά και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. Ο πολιτικός πολιτισμός θα οδηγήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Εκλογών, νικητής θα είναι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης. Προς το σκοπό αυτό, θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αναγκαία συνεννόηση με τους υποψήφιους Δημάρχους και τα στελέχη των υπόλοιπων συνδυασμών.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ