Δημοτικές Εκλογές 2019

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υποψήφιος Δήμαρχος Παντελής Μεθενίτης, για το ελικοδρόμιο της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου.


Δελτίο Τύπου.
Στο νησί της Αίγινας ο συνήθης τρόπος διακομιδής ασθενών στα νοσοκομεία της Αθήνας σε άμεσες ανάγκες, είναι η μεταφορά με πλωτά σκάφη ιδιωτών  ή με τα πλοία της γραμμής ή  με σκάφη   του Λιμενικού. Το μεγάλο μας πρόβλημα όμως, είναι η αδυναμία μεταφοράς όταν υπάρχει μεγάλη θαλασσοταραχή, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, κατά τις οποίες ελικόπτερα δεν μπορούν να προσγειωθούν με ασφάλεια στο νησί μας, αφού  δεν διαθέτει ελικοδρόμιο. Το μόνο σημείο όπου υπάρχει σήμερα ελικοδρόμιο στο νησί,  είναι η ναυτική βάση του Τούρλου δικαιοδοσίας του Υπουργείου σας.

 Στα σχέδια των εκάστοτε δημοτικών αρχών είναι η δημιουργία ελικοδρομίου σε σημείο κοντινό στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, στην περιοχή Λεοντίου, αλλά παρά  τις όποιες προσπάθειες έχουν ξεκινήσει, το έργο μέχρι σήμερα  δεν έχει υλοποιηθεί.

Γι’ αυτό σας ζητάμε να ερευνήσετε  τη δυνατότητα χρήσης του ελικοδρομίου της Ναυτικής σας Βάσης   για τη μεταφορά συμπολιτών μας ασθενών, όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος διακομιδής, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Επειδή το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και απασχολεί όλο το νησί, ζητάμε άμεσα μια  συνάντηση μαζί σας.


Με εκτίμηση
Για τη Δημοτική Παράταξη Αλλαγή πορείας για την Αίγινα"
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Παντελής Μεθενίτης