Δημοτικές Εκλογές 2019

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών οι Δημήτρης Μούρτζης και Γιάννης Ζορμπάς.







Επεξεργασία αποτελεσμάτων: Σαράντης Ευσταθόπουλος. Πηγή: Aegina Portal.
Σε μία μαραθώνια μετάδοση, που ξεκίνησε στις αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες στην Αίγινα και συνεχίστηκε έως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα, το Aegina Portal κάλυψε τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών πέρασαν ο νυν δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και ο συνδυασμός "Αίγινα εν δράσει" και ο Γιάννης Ζορμπάς με τον συνδυασμό "Αίγινα Αποφασίζεις".

Λόγω τις εφαρμογής του "Κλεισθένη", το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελείται από οκτώ δημοτικούς συμβούλους από την συνδυασμό "Αίγινα εν δράσει", επτά δημοτικούς συμβούλους από τους συνδυασμούς "Αίγινα Αποφασίζεις" και "Αίγινα Μπορείς", δύο δημοτικούς συμβούλους από τους συνδυασμούς "Αίγινα Ώρα ΣυνΕργασίας" και "Αλλαγή πορείας για την Αίγινα" και έναν από τον συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας, ο οποίος θα είναι ο κύριος Ηλίας Παναγιώτης.

Στις ευρωεκλογές, σαφές είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος την επόμενη Κυριακή θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής απέναντι στην Ρένα Δούρου.

Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για τις Κοινότητες της Αίγινας θα δημοσιευτούν την σύντομα, όπως και η σταυροδοσία.

Δημοσιογραφική ομάδα - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ρωπαΐτη, Μαριά Μαλτέζου. Γραμματειακή υποστήριξη: Χρύσα Θεολόγου.