Δημοτικές Εκλογές 2019

Ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών της Αίγινας. Η αποχή το κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας.

 
Η Αίγινα ήταν ένας από τους 229 δήμους της χώρας, στους οποίους πραγματοποιήθηκε σήμερα ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών 2019 για την ανάδειξη των δημάρχων τους. Αντίστοιχα, στις εκλογές για τις περιφέρειες στον δεύτερο γύρο, συμμετείχαν σήμερα 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
 
Αναφορικά με την εικόνα που παρουσίασαν σήμερα τα 27 εκλογικά κέντρα του νησιού, αυτή ήταν εμφανώς διαφορετική από ότι της προηγούμενης Κυριακής, καθώς η ροή της ψηφοφορίας ήταν ταχύτερη, αλλά και η προσέλευση των ψηφοφόρων μικρότερη (χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχουν διαθέσιμα ποσοστά). Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης ψήφισε το πρωί σε εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης. Είπε ότι η εκλογική διαδικασία κινήθηκε μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια και κύλησε ομαλά. Αναφορικά με την αποχή είπε ότι αυτή είναι μικρότερη στις δημοτικές εκλογές και ότι δεν αποκλείεται στις εκλογές για την Περιφέρεια να φτάσει το 15-20%.

Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς, που ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στον Μεσαγρό, δήλωσε στο Aegina Portal ότι η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά. Και ο ίδιος διαπίστωσε να υπάρχει αποχή, συμπλήρωσε ωστόσο ότι μέχρι αργά το απόγευμα οι κάτοικοι του νησιού προσέρχονταν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν.

Πάντως, η διαφαινόμενη μικρότερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, είναι χαρακτηριστικό και άλλων δήμων της χώρας, κάτι που σημείωσε σε Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε λίγο πριν, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.