Δημοτικές Εκλογές 2019

Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη μετά τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών.


Δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης: "Είναι πράγματι μία δύσκολη στιγμή για εμένα. Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι θα ήταν μία ευτυχισμένη στιγμή, αλλά δυστυχώς η ήττα από την νίκη απέχει μία "κλωστή". Ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε όλους όσους αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια μαζί του, αναφερόμενος σε παλιούς και νέους συνεργάτες του συνδυασμού του.

"Ταξίδεψα με τα όνειρά μου, ταξίδεψα με τους ανθρώπους που είχαν προσδοκίες στο πρόσωπό μου" είπε, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί "τον υπέροχο λαό της Αίγινας μέχρι να λήξει η υποχρέωση που έχει αναλάβει", εξηγώντας ότι αναφέρεται στην τετραετία που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι δεν θα πουλήσει τον αγώνα: "Δεν πουλάω την τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου, δεν θα πω ότι έκανα λάθος", είπε και τόνισε ότι εύχεται να επικρατήσει η νηφαλιότητα και να μην υπάρξουν συμπεριφορές που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο νησί.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν συγκινησιακά φορτισμένες, είπε ότι εργάστηκε με ανιδιοτέλεια και δεν αποκόμισε τίποτα από τον δήμο. "Είμαστε όλοι για όλους", τόνισε στη συνέχεια, λέγοντας ότι "πρέπει να κοπούν τα πλοκάμια του συστήματος". Τέλος, αναφέρθηκε στα πρόσωπα του συνδυασμού του και υπενθύμισε ότι είναι συνδυασμός που έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Υπεραμύνθηκε του έργου του και ευχήθηκε "η πορεία ανάπτυξης που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια να συνεχιστεί". "Η πολιτική μου καριέρα κλείνει μετά τα τέσσερα χρόνια της νέας δημοτικής αρχής, αλλά θα αγωνιστώ σαν να είμαι δήμαρχος. Άλλωστε, είναι η τιμητική θέση που μας έδωσε ο Αιγινήτης, έχουμε οχτώ, εμείς είμαστε η πλειοψηφία, οι υπόλοιποι είναι επτά. Αυτό δεν το χαρίζω σε κανέναν" τόνισε, συμπληρώνοντας ότι: "Είμαστε πλειοψηφία, η Αίγινα μας θέλει".