Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για την κοινή επιστολή δημάρχων στο υπουργό κ. Κ. Γαβρόγλου.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, σχετικά με την κοινή επιστολή δημάρχων που απέστειλαν στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για το έργο των Τριμερών Επιτροπών της παρ. 3γ, ά. 33 Ν. 4521/201. 8, που αφορά στο ζήτημα της ένταξης των τετράχρονων σε νηπιαγωγεία, όπως άλλωστε ψηφίστηκε λίγο καιρό πριν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη.








Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα: Κύριοι Διευθυντές, Στις 28.3.2018 αποστείλατε στους Δήμους μας το σχετικό (1) έγγραφο, με το οποίο πληροφορηθήκαμε για τη συγκρότηση των Επιτροπών του θέματος και για τον ορισμό του κάθε ενός από εμάς, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, ως μέλους της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για τον Δήμο του. Στη συνέχεια, όλως αιφνιδίως, προχθές 3.4 και χθες 4.4.2018 (Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη), και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συνεννόηση ή επικοινωνία από μέρους σας, λάβαμε ηλεκτρονική αλληλογραφία από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με την οποία μάς προωθήθηκαν ηλεκτρονικά τα σχετικά (2) και (3) έγγραφα. Με το σχετικό (2) έγγραφο ορίζεται προθεσμία για την υποβολή των εισηγήσεων των Επιτροπών μέχρι την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, δηλαδή μόλις μια ή δύο μόλις μέρες μετά από τη μέρα που εμείς ως μέλη των Επιτροπών λάβαμε τη σχετική ηλ. αλληλογραφία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην ίδια ηλ. αλληλογραφία επίσης επισυνάφθηκαν υπογεγραμμένα από τον δεύτερο εξ υμών, «Πρακτικά Τριμερών Επιτροπών» από συνεδριάσεις τους που δήθεν έγιναν τη Μ. Δευτέρα 2.4.2018 στον Πειραιά, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώνεται ότι στους Δήμους μας «οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές μπορούν να εξυπηρετήσουν ενδεχόμενη αύξηση του εκπαιδευτικού των Νηπιαγωγείων και εισηγούμαστε θετικά για την υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής από το σχολικό έτος 2018-19».  Μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία όλων μας το πρωί της Μ. Τετάρτης 4.4.2018 (χθες), για την πρωτοφανή και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό των Δημάρχων, αλλά και προς τα πρόσωπά μας, ανωτέρω μεθόδευση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η προσβολή γιγαντώθηκε με την αποστολή, από μέρους του δευτέρου εξ υμών, προσκλήσεων, με τις οποίες μάς καλεί σήμερα Μ. Πέμπτη σε ώρες από 12:00 και μετά (είκοσι ώρες μετά την πρόσκληση…) σε συνεδριάσεις των Επιτροπών του θέματος στον Πειραιά.

Είναι προφανές ότι η σοβαρότητά μας δεν μάς επιτρέπει (ακόμα και αν μπορούσαμε να διακτινιστούμε αφήνοντας όλες τις κανονισμένες δουλειές μας την ημέρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος στους Δήμους μας) να συμμετέχουμε σε διαδικασίες-παρωδία που καταστρατηγούν κάθε κανόνα πρόσκλησης, λειτουργίας και λήψης Απόφασης των Συλλογικών Οργάνων, αλλά και κάθε κανόνα ευγενείας. Οι σχετικοί διοικητικοί κανόνες, ισχύουν ακριβώς για να διασφαλίζουν ότι τα μέλη των Οργάνων καλούνται σε συνεδριάσεις τουλάχιστον 3+1 πλήρεις ημέρες από τη συνεδρίαση, ώστε να μπορούν να έρθουν. Επίσης, οι κανόνες ευγενείας και το συνεργατικό πνεύμα που θα έπρεπε να υπήρχε ανάμεσά μας, θα επέβαλαν και προ-συνεννόηση αναφορικά με το ποια ημέρα εξυπηρετεί όλα τα μέλη των Επιτροπών, αλλά και αναφορικά με το έργο των Επιτροπών. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι, καθώς έργο των Επιτροπών είναι η αξιολόγηση των υποδομών των Νηπιαγωγείων του κάθε Δήμου, η συνεδρίαση της κάθε Επιτροπής επιβάλλεται να γίνει στην έδρα του κάθε Δήμου, μετά από αυτοψία των χώρων. Είναι προφανές, επομένως, ότι κάθε πρόσκληση, κάθε συνεδρίαση και κάθε πρακτικό που δεν τηρεί τα ανωτέρω είναι άκυρα και παράνομα.

Επί της ουσίας και εφόσον υποθέσουμε ότι η μη-τήρηση των κανόνων λειτουργίας και λήψης Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων, μαρτυρεί τη μη-αναγκαιότητα πραγματικής λειτουργίας των Επιτροπών, τότε, δεν έχουμε κανέναν λόγο να επιμείνουμε αυτές να λειτουργήσουν σωστά, αλλά αρκούμαστε να σάς γνωρίσουμε ότι στις περιπτώσεις των πέντε δικών μας Δήμων, οι κτηριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων δεν επαρκούν για την ένταξη σε αυτά το σχολικό έτος 2018-19 (και) των νηπίων που φέτος συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών και να σάς ζητήσουμε να ενεργήσετε σχετικά. Προκειμένου το ζήτημα που προκλήθηκε να λήξει με εποικοδομητικό και ευέλικτο τρόπο (όπως μάς ζητήσατε τηλεφωνικά), παρακαλούμε να μάς βεβαιώσετε εγγράφως ότι, για τον ανωτέρω λόγο, θα εισηγηθείτε στον κ. Υπουργό η ένταξη των νηπίων ηλικίας τεσσάρων ετών στους Δήμους μας να μην γίνει από το σχολικό έτος 2018-2019. Σε διαφορετική περίπτωση, παρακαλούμε να συγκαλέσετε τις συνεδριάσεις των Επιτροπών του θέματος τηρώντας όλους τους κανόνες που ισχύουν στην Ελληνική Πολιτεία.
 
Οι Δήμαρχοι
 
Αίγινας, Δ. Μούρτζης
Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκης
Πόρου, Ι. Δημητριάδης
Σπετσών, Π. Λυράκης
Τροιζηνίας-Μεθάνων, Κ. Καραγιάννης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png