Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ψηφίστηκε η τροπολογία Θοδωρή Δρίτσα για την ασφαλή μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων από νησιά.


Η τροπολογία του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, που συνυπογράφτηκε από τον ίδιο και τους υπόλοιπους βουλευτές της Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Γεωργίας Γεννιά, Ελένης Σταματάκη και Κώστα Δουζίνα, όπως επίσης και τους υπεύθυνους συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal σχετικά με αυτή την τροπολογία, η οποία δίνει λύση σε ένα θέμα που έχει δημιουργήσει πρόβλημα αρκετές φορές στο νησί, καθώς λόγω της νομοθεσίας δεν ήταν δυνατή η μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου, με οχηματαγωγά πλοία της γραμμής. Να υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί το καλοκαίρι, αλλά και πρόσφατα, τον Ιανουάριο ύστερα από καταγγελίες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θοδωρή Δρίτσα.







Η τροπολογία αφορά στην ασφαλή μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων από μικρά νησιά μέσω πλοίων υπό προϋποθέσεις. Και εδώ ξεκαθαρίζεται ότι, όταν δεν έχουν γίνει υποδομές από τα τοπικά σχέδια των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων και από τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι υποδομές, τότε να υπάρχει η δυνατότητα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος μέσα σε κλειστούς χώρους και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να μπορούν να μεταφέρονται αυτά τα αστικά σύμμεικτα για όση περίοδο δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές, σε πλοία μαζί με επιβάτες.

Το θέμα είχε τεθεί άλλωστε και στην συνάντηση φορέων με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό τον Ιούλιο του 2017 στην Αίγινα, ενώ για το ίδιο θέμα υπήρχαν αρκετές συσκέψεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Μάλιστα ο κύριος Μούρτζης με τελευταία δήλωσή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο είχε κάνει λόγο για διευθέτηση του θέματος μέχρι το τέλος Μαρτίου.  Το νομοσχέδιο "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1794 και άλλες διατάξεις" ψηφίστηκε χθες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png