Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης για την παράταση 120 ημερών, που δόθηκε στο έργο της Σκοτεινής.


Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει ήδη, η δημοσίευση από το Aegina Portal, της απόφασης που έλαβε η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και αφορά στην έγκριση παράτασης µε αναθεώρηση της συνολικής προθεσμίας του έργου "Κατασκευή τεχνικών έργων και λοιπές εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας νήσων", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το έργο της Σκοτεινής. Η συνολική προθεσμία του έργου παρατείνεται "κατά 120 ημέρες ήτοι έως την 8/8/2018".

Το Aegina Portal επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, στον οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε κοινοποιηθεί η απόφαση. Ο ίδιος μετά από τηλεφωνικές επαφές που είχε για το θέμα, ήρθε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη ενημέρωση προς τους κατοίκους της Αίγινας. Άλλωστε είναι γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργήσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αίγινας, αλλά και τον επαγγελματιών του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους δραστηριοποιούνται στις περιοχές που επηρεάζονται από αυτές.

Ο κύριος Μούρτζης είπε ανάμεσα σε άλλα: "Είναι ένα έργο το οποίο έχει δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις, έχει προσθέσει προβλήματα σε ένα νησί το οποίο πράγματι κάνουμε αγώνα ζωής για να μπορέσουμε να το βάλουμε στην τροχιά της ανάπτυξης. Είναι ένα έργο το οποίο μας έχει ταλαιπωρήσει ως δημοτική αρχή. Μπορώ να πω πολλές φορές, άδικα, έχουμε δεχθεί τα βέλη των συμπολιτών μας για ένα έργο που θέλω να δηλώσω από τη θέση αυτή ότι δεν έχει καμία ανάμιξη ο δήμος", τονίζοντας ότι "δυστυχώς τα ρέματα δεν τα έχουν δώσει στους δήμους και όλες οι εργασίες που γίνονται από τον απλό καθαρισμό των ρεμάτων, μέχρι τη δημιουργία τεχνικών έργων, δυστυχώς ο δήμος δεν παίζει κανέναν ρόλο".   

Σε άλλο σημείο είπε ότι: "Δεν κρύβω την ανησυχία των συναδέλφων στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς διαχωρισμούς, δεν κρύβω τον προβληματισμό των ανθρώπων στους οποίους έχω αναθέσει αρμοδιότητες και δεν κρύβω τον προβληματισμό των επιχειρηματιών. Διότι όταν έναν τέτοιοι έργο καθυστερεί και αποκόπτει μία κεντρική αρτηρία, την αφαιρεί, όπως είναι ο κεντρικός άξονας Αίγινας - Πέρδικας, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει". 

Επίσης, αναφέρθηκε στο προβληματισμό που έχει εκφραστεί στην διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και τις συζητήσεις που έχουν γίνει, καθώς η Καποδιστρίου είναι ο μοναδικός δρόμος από τον οποίο μπορεί κανείς να πάει στην Πέρδικα, να αστυνομευτεί καλύτερα. Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία είναι διαφορετική από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την δημιουργία παράκαμψης, αλλά και την αρνητική απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας νωρίτερα το καλοκαίρι. Ο κύριος Μούρτζης χαρακτήρισε την μελέτη του έργου "εξ αρχής λάθος", στην οποία δεν ελήφθησαν υπόψιν οι θέσεις τη δημοτικής αρχής: "Η μελέτη αυτή έγινε πολλά χρόνια πριν αναλάβουμε εμείς. Αυτή η μελέτη έπρεπε να προβλέψει τα πάντα" είπε, ενώ σημείωσε ότι κακώς ξεκίνησαν οι εργασίες: "Εγώ θα έλεγα ότι κακώς ξεκίνησαν γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας. Το σπάσιμο του γεφυριού ήταν μία κίνηση η οποία, μπορεί να υπήρχαν πιέσεις από κάποιους. Από την άλλη μεριά όμως δεν ήταν η κίνηση επιβεβλημένη, που έπρεπε να γίνει".

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Πέρδικας, ενώ στην ερώτηση εάν λόγω της παρέλευσης του χρόνου ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, είπε ότι μέχρι το Πάσχα ισχύουν, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση. "Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, γιατί δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική, εδώ είναι το θέμα".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png