Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ Σταμάτης Μαρμαρινός για τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.


Τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό, φιλοξένησε σήμερα το απόγευμα το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ θέλησε να κάνει μία ενημέρωση προς τους κατοίκους της Αίγινας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο του Δημοτικού Σταδίου, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι ερωτήσεις για την πορεία του έργου συνεχείς: "Οι ρυθμοί οι οποίοι ακολουθούνται είναι πάρα πολύ αργοί. Οι αλήθεια είναι ότι λίγο πριν τις γιορτές έγινε μία κίνηση από τον εργολάβο, τελείωσε κάποια μπετά γύρο - γύρο, υπήρξε ένα εικοσαήμερο εργασιών συνεχόμενες", είπε ο κύριος Μαρμαρινός, σημειώνοντας ωστόσο ότι στη συνέχεια οι εργασίες σταμάτησαν.

"Όλη αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε με την Περιφέρεια, με τους μηχανικούς του έργου, κάθε μέρα και για αρκετή ώρα. Αυτοί είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το πρόβλημα είναι καθαρά του εργολάβου. Ο εργολάβος έπρεπε να ήταν εδώ". Στην ερώτηση ότι έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος και ακόμη δεν έχει τελειώσει το αποστραγγιστικό, ο κύριος Μαρμαρινός αντιπαρέθεσε ότι ουσιαστικά αυτή η χρονική περίοδος ήταν επτά μήνες, αν αφαιρεθούν οι έξι μήνες που χρειάστηκαν για τις εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. "Σε επτά μήνες λοιπόν δεν έχει τελειώσει το αποστραγγιστικό. Η αλήθεια είναι ότι το έργο κι εμείς το βλέπουμε και γι' αυτό διαμαρτυρόμαστε, δεν γίνεται γρήγορα, στους ρυθμούς που τουλάχιστον θα θέλαμε, γιατί ξέρουμε τι γίνεται με τα δημόσια έργα".
Με δεδομένη τη μεγάλη πίεση της κοινής γνώμης για την συνέχιση των εργασιών, η επόμενη ερώτηση αφορούσε στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για το επόμενο διάστημα. Ο κύριος Μαρμαρινός απάντησε σχετικά: "Όταν γίνεται ένα έργο, ο εργολάβος ο ίδιος δίνει ένα χρονοδιάγραμμα των εργασιών, όπου το χρονοδιάγραμμα αυτό επικυρώνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Μέχρι 31 Ιανουαρίου έχει την δυνατότητα να βάλει αυτά τα λούκια και τις σκάρες που λέμε. Τώρα βέβαια υπάρχουν ακόμη 15 με 17 μέρες. Δεν ξέρω αν, δεν είναι και κάποια δύσκολη δουλειά. Μπορεί να τις έχει παραγγείλει, μπορεί να έρθουν μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να τις έχει τελειώσει".

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: "Η οριστική ημερομηνία και το λέω γιατί πήγα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όταν πήρε την καινούργια παράταση -μ άλιστα σου είχα ζητήσει και φωτογραφικό υλικό για να το δείξω και να τους δείξω πόσο αργά προχωράει το έργο - εκεί συμφώνησαν ότι η 15 Απριλίου, κερδίσαμε και δύο μήνες δηλαδή εκεί με τη παρουσία μου, γιατί θα ήταν 15 Ιουνίου η οριστική κατασκευή του έργου. 15 Απριλίου θα έχουμε οριστικά το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, καινούργια παράταση δεν θα δοθεί".

Σε άλλο σημείο εξηγεί ότι από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν υπάρχει πλέον άλλη "δικαιολογία", όπως είπε χαρακτηριστικά, για να δοθεί εκ νέου παράταση. "Μετά ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος με ότι σημαίνει αυτό". Σε ερώτηση για την στάση της Περιφέρειας σε αυτό το ζήτημα, ο κύρος Μαρμαρινός είπε ότι "Οι μηχανικοί της Περιφέρειας έχουν πει ότι θα κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες". Σε αυτή την περίπτωση, εξήγησε ότι από την νομοθεσία μπορεί να δοθεί μία ακόμη δίμηνη παράταση, κατά την οποία όμως μπορούν να γίνουν εργασίες.

"Για εμάς είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας. Έχουμε ήδη ταλαιπωρηθεί δεκατέσσερεις μήνες πια. Για εμάς που το ζούμε είναι ένα μείζον πρόβλημα". Ολοκληρώνοντας αυτή την ενημέρωση είπε:"Ότι περνάει από το χέρι μας το κάνουμε, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία στο να πιέσουμε εμείς τον εργολάβο. Είναι ένα έργο που γίνεται μεταξύ της Περιφέρειας. Υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση του Δημοτικού Οργανισμού με την Περιφέρεια, αλλά το έργο γίνεται μεταξύ της Περιφέρειας και του εργολάβου. Η Περιφέρεια είναι αυτή που πληρώνει και ελέγχει το έργο και ο εργολάβος είναι αυτός που πρέπει να εργάζεται και να πληρώνεται. Εμείς απλά παρακολουθούμε και πιέζουμε όσο μπορούμε περισσότερο ώστε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png