Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"Ο Λαγός και η Γελάδα". Ο Άγγελος Σερέτης μιλάει για το νέο του βιβλίο.


Ένα παραμύθι με τίτλο "Ο Λαγός και η Γελάδα" είναι το νέο βιβλίο του Άγγελου Σερέτη, την εικονογράφηση του οποίου έχει κάνει η εικαστικός Βάσω Φλώρου. Ο κύριος Σερέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε για αυτό το νέο του βιβλίο: "Έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη γραφής, αλλά το πιο δύσκολο είναι το παιδικό, όταν έχεις να ασχοληθείς με κάτι το παιδικό. Γιατί; γιατί στον τρελό κόσμο που ζούμε σήμερα, πιστεύω ότι κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να σκέφτεται ή να ονειρεύεται σαν ένας μελλοντικός έποικος στο διάστημα, αλλά σαν πολίτης αυτού του πλανήτη και μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Και επειδή σε αυτό δεν βοηθάνε καθόλου ούτε οι ακρότητες, ούτε ο αρνητισμός, αλλά ούτε και η άνευ όρων υποταγή στα σύγχρονα μέσα, θα ήθελα τα παιδιά μας να μάθουν από τα δικά μας τα λάθη. Κι ένα από τα βασικά λάθη που κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροι ήταν ότι επιτρέψαμε σε εξωγενείς παράγοντες, στη μόδα, στον μιμητισμό και σε πολλά άλλα να απαξιώσουν τις εθνοφυλετικές μας αξίες. Γι' αυτό ακριβώς λέμε και θέλουμε τα παιδιά μας να ξαναγυρίσουν στις ρίζες τους. Να δούνε τον πολιτισμό, να δούνε αυτόν τον πολιτιστικό θησαυρό που διαθέτει η φυλή μας η χώρα μας".
Ο Άγγελος Σερέτης με αυτό το βιβλίο θέλει τα παιδιά να δούμε τον "άνθρωπο" όχι σαν το πιο αναλώσιμο είδος που είναι σήμερα, αλλά σαν το πιο τέλειο δημιούργημα του Θεού ή της φύσης. "Και να επενδύσουν με απλή λογική στον άνθρωπο. Με αγάπη, με σωφροσύνη, με αξιοπρέπεια και προπαντός με δικαιοσύνη", λέει τονίζοντας ότι τα ίδια πρέπει να ενδιαφερθούν για το μέλλον τους, "οφείλουν να αγωνίζονται και να παλεύουν για αυτό".
 
Το νέο βιβλίο του Άγγελου Σερέτη "Ο Λαγός και η Γελάδα" μπορεί να το βρουν οι αναγνώστες στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png