Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο μίας εκτεταμένης ρύπανσης από πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος.


Καθησυχαστικός ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, για το ενδεχόμενο μίας εκτεταμένης ρύπανσης από πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης την Κυριακή, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μάλιστα, για το ίδιο θέμα την αγωνία τους εξέφρασαν χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας, δημοτικοί σύμβουλοι μετά και εικόνα της ρύπανσης σε ακτές της Σαλαμίνας.

Οι δηλώσεις του κυρίου Χατζηπέρου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Ο κύριος Χατζηπέρος που χθες συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Σαλαμίνας είπε: "Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να στεγανοποιηθεί το πλοίο, για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα. Είμαστε σε καλό σημείο, από ότι πληροφορίες έχουμε το 95% των διαρροών έχει περιοριστεί, έχει σταματήσει και θα σταματήσει κι άλλο. Και επίσης αυτό που κάνουμε είναι να βάλουμε φράγματα και να εμποδίσουμε ότι πετρέλαιο έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή και τους όρμους της Σαλαμίνας, να καθαριστεί και να απαντληθεί και να μην φύγει να πάει στο πέλαγος. Να το εγκλωβίσουμε κοντά στις ακτές, να μην φύγει με την αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου", δήλωσε ο κύριος Χατζηπέρος, που συμπλήρωσε ότι "ελπίζω ότι θα περιορίσουμε το φαινόμενο στο ελάχιστο".

Στην ερώτηση ότι από αύριο η αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων θα ευνοήσει τη μεταφορά της πετρελαιοκηλίδας προς την Αίγινα είπε: "Η προσπάθεια μας είναι να περιοριστεί η διαρροή, όπως έχει περιοριστεί από το πλοίο, να συγκεντρώσουμε και να μαζέψουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα από τα πετρελαιοειδή τα οποία επιπλέουν στις ακτές της Σαλαμίνας που έχουν εγκλωβιστεί εκεί και να μην φύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, να πάνε προς την Αίγινα, το Αγκίστρι κτλ, γιατί ο καιρός θα γυρίσει σε βοριά".

Σε άλλη ερώτηση, εάν η Περιφέρεια Αττικής, που σύμφωνα με χθεσινό της Δελτίο Τύπου ενημέρωσε για την κατάσταση επιφυλακής στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες της λόγω του περιστατικού, σκοπεύει καν προχωρήσει σε κάποιες άλλες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της ρύπανσης, ο κύριος Χατζηπέρος είπε: "Εγώ πιστεύω ότι δεν θα έχουμε εξάπλωση της ρύπανσης, καθότι έχουμε περιορίσει την διαρροή και έχουμε εγκλωβίσει τα πετρελαιοειδή τα οποία βγήκαν από το καράβι στην αρχή. Τώρα, από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα έχουμε μείωση της ρύπανσης από το πλοίο. Τα υπόλοιπα τα αντιμετωπίσουμε στη στεριά. Ο στόχος είναι μέχρι αύριο να έχουμε μαζέψει όσα περισσότερα πετρελαιοειδή επιπλέουν, τα υπόλοιπα να τα εγκλωβίσουμε με φράγματα. Είναι δύο εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τώρα θα πάω κι εγώ εκεί, διότι το θέμα είναι πάρα - πάρα πολύ σοβαρό, πρέπει να περιορίσουμε την καταστροφή στο ελάχιστο".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png