Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κύριος Αντώνης Ντελής για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων.


Με τον κύριο Αντώνη Ντελή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκπομπών του ραδιοφώνου, στον οποίο συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων.

Ο κύριος Ντελής είπε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Αίγινα: "Για να είμαι ειλικρινής η κατάσταση αυτό το καλοκαίρι ξέφυγε από τα όρια, ήταν ανεξέλεγκτη η εναπόθεση σκουπιδιών σε κάθε μέρος του νησιού, δηλαδή είτε κέντρο ήταν αυτό, είτε απόμερες περιοχές και παραθαλάσσιες. Ιδιαίτερα στα πιο απόμερα σημεία είχαμε μεγάλη απόθεση σκουπιδιών. Κι αυτός είναι ο λόγος, γιατί κάποιοι φοβούνται να αφήσουν στο κέντρο, γιατί πιθανών να υπήρχαν εκεί από το δήμο για τα πρόστιμα κτλ. Η εικόνα αυτή είναι ακόμα χειρότερη όταν είσαι κοντά στην παραλία, στη θάλασσα και βλέπεις ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών να έχει ξεπεράσει πέντε φορές τους κάδους. Και δεν υπάρχει κάποια προοπτική όλο αυτό το σκουπίδι να μαζευτεί. Ήταν μία εικόνα άσχημη, άφησε κακή εντύπωση στο πανελλήνιο, γιατί την πήραν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρωτεύουσας και οπωσδήποτε είναι κάτι που δεν κάνει καλό στο νησί μας, πέρα από τα θέματα υγιεινής και υγείας των ανθρώπων, των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι και ένα θέμα, μία άσχημη εικόνα στον μελλοντικό τουρισμό, στον οποίο έχουμε επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό το νησί και δόξα το Θεό παρά τα προβλήματά μας, πάει αρκετά καλά μπορούμε να πούμε".
Σε επόμενη ερώτηση που αφορούσε την αυτοδιοικητική διάσταση του ζητήματος και το ενδεχόμενο της αντιμετώπισης του προβλήματος μέσα μία ενδεχόμενη συνεργασία των επικεφαλής των παρατάξεων ο κύριος Ντελής είπε: "Ήταν ένα πράγμα που στην ουσία ήταν αναμενόμενο. Δηλαδή μπορεί την πρώτη χρονιά η δημοτική αρχή να τα κατάφερε κάπως καλά και μπορούμε να πούμε ότι σε σχέση με την προηγούμενη, τουλάχιστον, τα είχε καταφέρει αρκετά καλά, αλλά είδαμε την επόμενη χρονιά ότι τα προβλήματα μπορεί να μην ήταν τόσο έντονα και τόσο μεγάλα, αλλά υπήρχαν προβλήματα. Δεν έγινε καμία προσπάθεια από την δημοτική αρχή να μπει μία σειρά, στις υποδομές, μία τάξη, στην μείωση των απορριμάτων. Για όλα αυτά δεν έγινε κάτι, παρ' όλες τις φωνές μας στα δημοτικά συμβούλια, παρά τη διαπαραταξιακή επιτροπή που φτιάξαμε και δεν συνεδρίασε ποτέ".

Τόνισε ότι πρέπει να μπει μία σειρά, μία τάξη σε όλα τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα στην καθαριότητα, για τα οποία η δημοτική παράταξη Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση με τις προτάσεις της.
 
Σε άλλη ερώτηση ο κύριος Αντώνης Ντελής είπε ότι εκτιμά πως ο κόσμος που επισκέφθηκε την Αίγινα ήταν περισσότερος φέτος σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας ότι αυτό το επιβεβαιώνουν και καταστηματάρχες με τους οποίους συζητά.
 
Είπε, επίσης, ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός του ΣΜΑ, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων για τους εργαζομένους, επισκευή και αναβάθμιση του στόλου των απορριμματοφόρων, αγορά περισσότερων κάδων και να διατεθεί και δεύτερο όχημα για την ανακύκλωση, που σημείωσε ότι από την αρχή του καλοκαιριού δεν λειτουργεί. Ακόμη, τόνισε ότι σε αυτό το ζήτημα στερούμαστε παιδείας.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με δεδομένο ότι η παράταξη που είναι επικεφαλής έχει κάνει πολλές παρατηρήσεις για την καθημερινότητα, σχολίασε ότι σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα από πέρυσι. "Γενικώς υπάρχει μία αναρχία, η οποία εν πάσει περιπτώσει δικαιολογείται εν μέρει λόγω του όγκου των οχημάτων", παρέθεσε κάποια παραδείγματα και ειδικά από την οδό Καποδιστρίου με τα παρκαρισμένα οχήματα και άλλα παρόμοια ζητήματα.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png