Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κύριος Νίκος Πτερούδης για τις πρόσφατες εξελίξεις στην αποκομιδή των απορριμάτων.


Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επιχείρηση των 12 οχημάτων από δήμους της Αττικής και την αποκομιδή των 120 τόνων απορριμάτων στην Αίγινα, το ραδιόφωνο του Aegina Portal φιλοξένησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριο Νίκο Πτερούδη.

Ζητώντας του να σχολιάσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στην Αίγινα και ότι για να γίνει προφανώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, ο κύριος Πτερούδης είπε: "Καταρχήν δέχομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας έσωσαν, οπωσδήποτε, γιατί αυτό έγινε μας έσωσαν από την τέλεια καταστροφή. Το απροχώρητο που είπατε προηγουμένως είναι λίγο", συνέχισε ευχαριστώντας τους δημάρχους που έστειλαν τα απορριμματοφόρα τους, αλλά συμπλήρωσε ότι: "από την άλλη μεριά το θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα".

Σχολίασε επίσης των δανεισμό των τριών οχημάτων από άλλους δήμους για τις ανάγκες του καλοκαιριού, που λειτουργούν συμπληρωματικά στο "ενάμιση" αυτοκίνητο που έχει αυτή τη στιγμή ο δήμος. Τόνισε ότι ακόμη και με αυτά τα πέντε οχήματα ο δήμος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον καθημερινό όγκο των απορριμάτων, γιατί για αυτόν τον όγκο χρειάζονται επτά αυτοκίνητα.

Σε επόμενο τμήμα ο κύριος Πτερούδης ρωτήθηκε γιατί δεν ζήτησε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, που σχετίζεται και με την υγεία των κατοίκων του νησιού, τη σύγκληση ενός έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτό ώστε να ληφθεί μία απόφαση από το σύνολο της δημοτικής αρχής κι όχι μόνο της διοίκησης του δήμου. "Δεν το ζητήσαμε και ούτε θα το ζητήσουμε, γιατί αυτά τα οποία λέμε σήμερα τα επαναλαμβάνουμε μήνες, χρόνια, προς το δημοτικό συμβούλιο. Κανείς δεν ανταποκρίνεται και όλα τα γνωρίζουν".

Για το πρόβλημα της αποκομιδής που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Αίγινας, είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα επανέλθει εφόσον τα πράγματα μείνουν ως έχουν. "Προσπάθησα πολλές φορές και προσωπικά στον κύριο δήμαρχο είπα εάν θέλετε βοήθεια εδώ είμαι, ποτέ κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Προσπαθούμε να "ρίξουμε την μπάλα στην εξέδρα" όπως έκαναν και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο ίδιος με τα καράβια", σημειώνοντας ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αποκομιδή και στον ΣΜΑ, στα αυτοκίνητα και στον καθαρισμό στην Σκοτεινή και όχι στην μεταφορά.

Σε άλλο σημείο έγινε συζήτηση για την επιβάρυνση της υγείας των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και των πολιτών, από τους κάδους που έχουν καθαριστεί και μυρίζουν, καθώς και του περιβάλλοντος με μεγάλο όγκο από πλαστικά που διασκορπίζει ο αέρας σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τους κάδους.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα για την εξαιρετική κατάσταση των 12 απορριμματοφόρων που έκαναν την αποκομιδή, αλλά και το γεγονός ότι κάποια από αυτά ήταν πολύ παλιά, του 2004, ενώ κάποια άλλα διέθεταν καμπίνα, κλιματισμό και σε καμία περίπτωση δεν έδιναν εικόνα όμοια με αυτή των απορριμματοφόρων της Αίγινας. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακύκλωσης, όπως και της τοποθέτησης του νέου αντιδημάρχου στην καθαριότητα, του κ. Παναγιώτη Μαρμαρινού. "Εγώ του εύχομαι πολύ καλή επιτυχία, είμαι στο πλευρό του, το ακούσατε αυτό ελπίζω" είπε.

Τέλος, αναφορικά με την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο είπε:"Τρία χρόνια σχεδόν τους χτυπάγαμε παλαμάκια", "αυτό δεν θα ξαναγίνει".

Για το ίδιο θέμα έχουν προσκληθεί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κύριος Φίλιππος Τζίτζης και Αντώνης Ντελής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png