Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη.


"Ο άγιος Νεκτάριος και ο όσιος γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος (αυθεντικές μαρτυρίες)" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του πρωτοπρεσβύτερου, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, που μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal  Στις σελίδες του ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αιγίνης Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης διασώζει αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι έζησαν τον Άγιο Νεκτάριο και τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο. Στην αρχή παρατίθεται χρονολογικό διάγραμμα των κυριωτέρων σταθμών της ζωής των δύο ιερών αυτών προσώπων, που έζησαν στον 20ο αιώνα και ο ένας υπήρξε πνευματικός γόνος του άλλου, με την πνευματική διαδοχή τους να φτάνει μέχρι στις μέρες μας.

Στη συνέχεια καταγράφονται –γνωστά και άγνωστα– στοιχεία από τη ζωή και τη διδασκαλία τους. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης θα γνωρίσει π.χ. με ποιο τρόπο έκτισε ο Άγιος Νεκτάριος το μοναστήρι του στην Αίγινα, ποιες ήταν οι πρώτες μοναχές και ο τρόπος ζωής τους, τι δυσκολίες αντιμετώπισαν, ποια η σχέση του Αγίου με την τοπική κοινωνία, πως έγινε η Κοίμηση και ο ενταφιασμός με την αφθαρσία του Αγίου Σκηνώματος στις τρεις Ανακομιδές και τη λύση του κατά την τέταρτη, αλλά και μαρτυρίες διαφόρων προσώπων για την ευλογημένη παρουσία του μεγάλου Αγίου της Ορθοδοξίας και σε άλλα μέρη. Τα ίδια ισχύουν κατ’ αναλογίαν και για τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο, υποψήφιο ήδη προς Αγιο κατάταξη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Επτάλοφος" Αθήναι 2017, σε διάσταση 17x24 εκ., 360 σελίδες σε χαρτί Velvet, όλο τετράχρωμο με 235 φωτογραφίες. Αποτελεί τον Πρώτο τόμο μιάς προσδοκώμενης σειράς βιβλίων με τον γενικό τίτλο: "Γερον τάδες και Άγιοι που σημάδεψαν τη ζωή μου...".

Στον Άγιο Νεκτάριο θα είναι αφιερωμένη η γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο, την επόμενη ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png