Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Σταμάτης Μαρμαρινός για τις τελευταίες εξελίξεις στο έργου του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας. Τηλεφωνική συνομιλία με Παναγιώτη Χατζηπέρο.


Το ζήτημα της πολύμηνης καθυστέρησης που αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, έχει δημιουργήσει στην Αίγινα μία εκρηκτική κατάσταση, καθώς αρκετοί αθλητές έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν τις προπονήσεις τους, ενώ η μία ποδοσφαιρική ομάδα που δραστηριοποιείται στην Αίγινα αντιμετωπίζει πια σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας ή ακόμη καλύτερα ύπαρξης. Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι αθλητές του στίβου. Πρόκειται για μία καταστροφική κατάσταση, για ένα μεγάλο μέρος του αθλητισμού του νησιού, ο οποίος τόσο στον στίβο, όσο και στο ποδόσφαιρο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να φέρει επιτυχίες με αιματηρές θυσίες ετών. Όλα αυτά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω αυτής της καθυστέρησης. Το θέμα έχει σαφώς πια και κοινωνικές προεκτάσεις.

Το ραδιόφωνο του Aegina Portal προσκάλεσε σε μία ενημερωτική συζήτηση τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό και τηλεφωνικά τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, καθώς η Περιφέρεια έχει κάνει την μελέτη και χρηματοδοτεί το έργο. Ο κύριος Μαρμαρινός περιέγραψε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και που οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις. Τα δεδομένα που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση είναι ότι η ουσιαστική εργασία στο γήπεδο αναμένεται να ξεκινήσει από την Δευτέρα 31 Ιουλίου (τοποθέτηση αγωγών). Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα), "αν δεν προκύψει κάτι άλλο" όπως σημείωσε ο κύριος Χατζηπέρος. Η εκτίμηση του κυρίου Μαρμαρινού είναι ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου θα είναι έτοιμο Οκτώβριο - Νοέμβριο.

Ο κύριος Μαρμαρινός είπε: "Όταν ξεκινήσαμε από τον Νοέμβριο να βγάζουμε τον τάπητα, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, με τα πρώτα σκαψίματα μετά από μία εβδομάδα είχαμε κάποια ευρήματα που λογικά ανακατεύτηκε η αρχαιολογία. Κατορθώσαμε με την βοήθεια όλων και του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη και ανώτατων μελών της κυβέρνησης να το ξεπεράσουμε. Επίσης είχαμε ένα πρόβλημα με το λογαριασμό του εργολάβου, τον πρώτο, ο οποίος περνάει 5-6 επιτροπές και στο τέλος περνάει και από Ελεγκτικό Συνέδριο. Ένα λογαριασμό που αντί να τελειώσει σε έξη μήνες κατορθώσαμε και τελείωσε σε τρεις, όπου ουσιαστικά τώρα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο να ξεκινήσει το έργο και τυπικά έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιουλίου. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που έχει συμβεί".

Ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρει ότι έχουν χαθεί από το τέλος Ιουνίου, οπότε και πληρώθηκε ο λογαριασμός, 25 περίπου μέρες και συμπλήρωσε: "Μέσα σε αυτές τις μέρες αυτό που έχει γίνει είναι η επιχωμάτωση των ευρημάτων με γεωύφασμα και με άμμο και έχουν γίνει και κάποια τοπογραφικά τα οποία όλα αυτά ήταν τεσσάρων ημερών δουλειά. Τις επόμενες μέρες, κάποιες τυπικές δικαιολογίες θεωρώ του εργολάβου, ο οποίος είχε κάνει κάποια συμφωνία με κάποιον εργολάβο εδώ, ο οποίος πρέπει να ρίξει κάποια μπετά και η αδυναμία του συγκεκριμένου να δουλέψει γιατί δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα και είχε κάποιες άλλες δουλειές ο άνθρωπος, μας έχουν καθυστερήσει. Είχαμε πάρει την διαβεβαίωση ότι εχθές θα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σωλήνες, τελικά δεν άρχισαν χθες να μπαίνουν οι σωλήνες και μας είπαν ότι θα μπουν από την επόμενη Δευτέρα. Ο χρόνος είναι περιορισμένος", τονίζει ο κύριος Μαρμαρινός.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κύριος Μαρμαρινός είπε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα έργο χωρίς να έχουν κάποιες επιπτώσεις. Το θέμα λοιπόν με την ομάδα θέλουμε να είναι όσο τον δυνατόν μικρότερο. Ήδη πέρασαν πέρυσι το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος παίζοντας εκτός έδρας, ήδη πρέπει να κάνουμε μία προετοιμασία που σίγουρα δεν θα υπάρχει γήπεδο, θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να γίνει. Θέλουμε να χάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα παιχνίδια από το πρωτάθλημα".

Ακολούθως, στη συζήτηση συμμετείχε τηλεφωνικά, από τα Κύθηρα όπου βρίσκεται, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο κύριος Χατζηπέρος αναφέρθηκε, επίσης, στους λόγους της καθυστέρησης και στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να ολοκληρωθούν γρηγορότερα οι διαδικασίες με την αρχαιολογία. Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος Χατζηπέρος είπε ότι "αυτή τη στιγμή τοποθετούνται οι τσιμεντοσωλήνες", προφανώς θεωρώντας ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει κανονικά, κάτι το οποίο όμως όπως εξήγησε και ο κύριος Μαρμαρινός στη συνέχεια δεν ισχύει. Ο κύριος Χατζηπέρος συμπλήρωσε ότι υπήρξε τετράμηνη καθυστέρηση λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, "θα τελειώσει, ο εργολάβος έχει υποχρέωση, αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα", είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.

Ένα επόμενο σημείο των δηλώσεων του κυρίου Χατζηπέρου δημιουργεί προβληματισμό. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Μαρμαρινός είπε: "Νομίζω η παράτασή του λήγει 7 Δεκεμβρίου, οπότε πρέπει να έχει παραδώσει το έργο συνολικά, χλοοτάπητα και ταρτάν". Ο κύριος Χατζηπέρος παρενέβη λέγοντας: "Αν δεν βρεθεί κάτι άλλο", σημειώνοντας στη συνέχεια ότι ευελπιστεί πως δεν θα βρεθεί κάτι άλλο. Επίσης, ο κύριος Μαρμαρινός εξέφρασε τον φόβο του σχετικά με καινούργιες παρατάσεις, όταν "έρθουν νέοι λογαριασμοί" που πρέπει να πληρωθούν. Σε αυτό το σημείο ο κύριος Χατζηπέρος ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση έγινε λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και ότι με την πληρωμή δεν υπήρξε πρόβλημα. "Ο πρώτος λογαριασμός πληρώθηκε, θα πληρωθεί και ο δεύτερος", είπε.

Ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι, "Επειδή θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει, δεν είναι δυνατόν, όποτε και να γίνει το γήπεδο, είτε γίνει τον Οκτώβριο, είτε τον Νοέμβριο, γιατί μέσα εκεί ουσιαστικά καταλαβαίνω ότι θα έχει τελειώσει το γήπεδο του ποδοσφαίρου, θα είναι κρίμα να υπάρχει καινούργιο γήπεδο και να μην υπάρχει ομάδα. Κάνουμε κάποιες συγκεντρώσεις για να βρεθούν κάποια άτομα για να μπορέσουμε να την προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα". Σήμερα στις 9 μ.μ. έχει προγραμματιστεί μία ακόμη τέτοια συγκέντρωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png