Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Νίκος Οικονόμου: 21 Ιουλίου - 6 Αυγούστου το Φεστιβάλ Θεάτρου, 14 - 17 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Φιστικιού.


Το κύριο Νίκο Οικονόμου με την ιδιότητά του ως προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, φιλοξένησε χθες το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Οικονόμου θέλησε να ενημερώσει τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, για τις πρόσφατες εξελίξεις στα δύο μεγάλα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από την ΚΕΔΑ. Το Φεστιβάλ Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί φέτος 21 Ιουλίου - 6 Αυγούστου. Υπεύθυνος της διοργάνωσης θα είναι ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα συμμετοχές. Το Φεστιβάλ Φιστικιού θα πραγματοποιηθεί 14 - 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Οικονόμου, μέχρι το τέλος του μήνα, το αργότερο, θα έχει ανακοινωθεί και η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ. "Γνωρίζουμε ότι έχουμε αργήσει για την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής", είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, που συμπλήρωσε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν προχωρήσει και τα γραφιστικά που αφορούν τη μεγάλη διοργάνωση. Η έκδοση του προγράμματος του Φεστιβάλ Φιστικιού αναμένεται τον Ιούλιο.

Σε ερώτηση για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την φετινή Οργανωτική Επιτροπή ο κύριος Οικονόμου είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές. "Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές στο πρόσωπο του προέδρου. Περιμένουμε να έχουμε και μία έκπληξη ως προς την Οργανωτική Επιτροπή. Αν γίνει θα ανακοινωθεί. Θα είναι καλό αυτό για το Fistiki Fest. Είμαστε σε συζητήσεις", είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, που συμπλήρωσε ότι: "Αρκετά μέλη από την προηγούμενη Οργανωτική Επιτροπή θα είναι μέσα, αλλά θα υπάρξουν και αλλαγές. Θέλουμε να δώσουμε και το στίγμα μας σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε ότι αφορά την Οργανωτική Επιτροπή. Σίγουρα όλα αυτά θα γίνουν και με την έγκριση του δημάρχου, θα ερωτηθεί ο κύριος Δήμαρχος, δεν θα αποφασίσουμε τελείως μόνοι μας σε αυτό".

Στην επισήμανση ότι η οργάνωση του φεστιβάλ έχει πάει χρονικά αρκετά πίσω και στην ερώτηση εάν τελικά θα προλάβει η επιτροπή ο κύριος Οικονόμου είπε: "Δεν διαφωνώ σε αυτό, αυτό είναι και το στοίχημα. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε, ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά δεν έχουμε χάσει και τελείως το χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι αργήσαμε να βγάλουμε το πρόγραμμα, εντάξει, υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στο Φεστιβάλ Φιστικιού φέτος, αλλά το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ και είναι και προσωπική δέσμευση, ότι με το που τελειώσει το φετινό φιστίκι φεστ του 2017, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ανακοινώσει την Οργανωτική Επιτροπή".

Σε άλλη ερώτηση, για το concept ή για την εικόνα του φετινού φεστιβάλ και εάν υπάρχει κάποια σκέψη για το τι θέλει να επικοινωνήσει φέτος η διοργάνωση ο κύριος Οικονόμου απάντησε: "Είναι θέμα συζητήσεων. Δεν θέλω να προλαβαίνω και να προκαταλάβω το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα το συζητήσουμε. Έχουμε κάνει ήδη τρεις συναντήσεις. Τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξανασυζητήσουμε και θα υπάρξει το concept. Υπάρχει μία ιδέα".

Στην επισήμανση ότι πέρυσι, παρά τις δύσκολες συνθήκες τα στάνταρντς ήταν πάρα πολύ υψηλά και εάν θεωρεί ότι στη φετινή διοργάνωση μπορούν να διατηρηθούν το ίδιο υψηλά κριτήρια ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ απάντησε: "Το διοικητικό συμβούλιο έχει όρεξη για να έχει τα στανταρντς σε υψηλό επίπεδο. Να μην ξεχάσουμε πέρυσι τη φοβερή δουλειά που έκανε με το θέμα Μόραλη, ο Γιώργος Καλόφωνος και η Βάσω Καλουδιώτη. Έκαναν φοβερή δουλειά στο να πετύχει αυτό το concept που λέγεται Μόραλης. Δεν ήταν κάτι εύκολο και συγχαρητήρια στην ομάδα της γραμματείας γιατί συνέβαλαν κι αυτοί".
Στην επόμενη ερώτηση, εάν το "δίδυμο" Γιώργου Καλόφωνου - Βάσως Καλουδιώτη διατηρείται στην Οργανωτική Επιτροπή του φετινού φεστιβάλ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ απάντησε μονολεκτικά και με έμφαση: "Βέβαια".

Στη συνέχεια και αναφορικά με τη συμμετοχή του Γιώργου Καλόφωνου στο φετινό φεστιβάλ, καθώς πέρυσι είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στην προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής, ο κύριος Οικονόμου απάντησε: "Γι' αυτό το λόγο έχουμε αλλαγή στη θέση του προέδρου. Ενδεχομένως ο Γιώργος, χωρίς να προκαταβάλλω το διοικητικό συμβούλιο, να είναι ο αντιπρόεδρος της καινούργιας Οργανωτικής Επιτροπής".

Με την ευκαιρία ο κύριος Νίκος Οικονόμου αναφέρθηκε και στον επιμερισμό σε ομάδες, της διαχείρισης των κτιρίων που έιναι στην ευθύνη της η ΚΕΔΑ. Πιο συγκεκριμένα για τα κτίρια του Λαογραφικού Μουσείου και του Πύργου Μαρκέλλου η υπεύθυνη ομάδα αποτελείται από τον Γιώργο Καλόφωνο, την Βάσω Καλουδιώτη και τον Νίκο Πούντο. Τη διαχείριση του Δημοτικού Θεάτρου έχει αναλάβει η Καίτη Σαλπέα, ο Παναγιώτης Χελιώτης και ο Γιώργος Μούρτζης. Για το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης ο Γιώργος Μπήτρος, ο Γιώργος Μούρτζης και ο Κώστας Λορέντζος. Την κοινωνική πολιτική την έχουν αναλάβει οι κυρίες Καίτη Σαλπέα και  Σακκιώτη - Κρεούζη, υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων είναι η Μαίρη Κουκούλη και στα οικονομικά ο Θανάσης Λορέτζος και ο Νίκος Πούντος.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης για τη διοίκηση Γιάννη Ζορμπά στην ΚΕΔΑ ο κύριος Οικονόμου είπε: "Αυτό που του αναγνωρίζω, το λέω με πλήρη επίγνωση, έκανε φοβερή οικονομική οργάνωση. Έκανε φοβερή οργάνωση στα οικονομικά, έχει βάλει μία τάξη στα οικονομικά". Ωστόσο ο κύριος Οικονόμου επισήμανε ότι τα οικονομικά της ΚΕΔΑ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση καθώς υπάρχουν κάποια προβλήματα. Σύντομα θα ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο με ένα υπόμνημα που έχει συντάξει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png