Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

9o Καρναβάλι Μεσαγρού. Έρχεται δυνατά στις 26 Φεβρουαρίου!


Τον Μανώλη Λεούση πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, την Μαριάννα Κουκούλη και τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο δύο από τα μέλη της επιτροπής του 9ου Καρναβαλιού του Μεσαγρού, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με θέμα το καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 2:30 το μεσημέρι στην πλατεία του Μεσαγρού. Η επιτροπή έχει ξεκινήσει να εργάζεται από τον Δεκέμβριο για να οργανώσει το φετινό καρναβάλι, που χαρακτηρίζεται από τη δυναμική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, τον παλμό της αποκριάτικης παρέλασης, την ευρηματικότητα των αρμάτων, αλλά και την αυθεντική εικόνα που παρουσιάζει, στοιχεία που το βοήθησαν να αντέξει στο χρόνο και να παρουσιάζεται όλο και καλύτερο.

Άλλωστε , όπως εξηγεί ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο Μεσαγρός έχει παράδοση αφού ήταν επίκεντρο της αποκριάς από τα πολύ παλιά χρόνια. Η περιοχή ήταν γνωστή για τα πανηγύρια της, ενώ φρόντιζαν πάντα να διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια της αποκριάς βγαίνοντας στο δρόμο και γλεντώντας. Επίσης, τα παραδοσιακά θέματα που επέλεγαν οι κάτοικοι του Μεσαγρού παλιά, είναι τα θέματα που αναβιώνουν και στις μέρες μας, γεγονός που τονίζει τον λαογραφικό χαρακτήρα του καρναβαλικού θεσμού.

Η Μαριάννα Κουκούλη καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να συμμετέχουν, λέγοντας ότι το καρναβάλι βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια και είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να έρθουν πιο κοντά με όλους.

"Το καρναβάλι στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση, αλλά και στην επικαιρότητα που τρέχει", λέει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης, σημειώνοντας ότι: "καθιερώθηκε στις ψυχές των νέων ανθρώπων του Μεσαγρού ", υπογραμμίζοντας ότι: "Κατά τη προσωπική μου άποψη μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής του καρναβαλιού του Μεσαγρού, είναι ότι το καρναβάλι δεν είναι εμπορικό. Το μοναδικό κέρδος που έχει το καρναβάλι μας είναι το γέλιο και η διασκέδαση όλων".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png