Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Γιάννης Ζορμπάς για το τριήμερο εκδηλώσεων "Ιωάννης Καποδίστριας 2017".


Ένα τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, ξεκινά στις 20 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας", με την αποκλειστική συμμετοχή των Δημάρχων των Καποδιστριακών πόλεων Κέρκυρας, Ναυπλίου, Αμμοχώστου, Koper και Αίγινας, που αναδεικνύει την πολύπλευρη ιστορική αξία της επετείου και τον αγώνα δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας 2017", που θα φιλοξενήσει κορυφαίους πρωταθλητές, αλλά και το "Όραμα Ελπίδας". Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, μίλησε σήμερα το βράδυ στο ραδιόφωνο του Aegina Portal  για τις εκδηλώσεις που απαρτίζουν αυτό το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά στηρίχθηκε από αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του νησιού και βέβαια από τους χορηγούς, που είναι επιχειρήσεις της Αίγινας.

Ο κύριος Ζορμπάς εξήγησε ότι το δρώμενο που είχε προγραμματιστεί για την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά λόγω κάποιου προβλήματος υγείας του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ζαν Ζακ Τεσσόν που είχε αναλάβει την υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής στο εντευκτήριο του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και ο Σύλλογος "Ολβία Πόλις" - Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Ταξιδεύοντας στην Οδησσό των Ελλήνων". Ομιλητές θα είναι ο κ. Κώστας Σταυρόπουλος και τον κ. Γιώργος Καλοκέντης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00.

Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, εκτός από τη Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας", περιλαμβάνει ξενάγηση από τον Πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, συγγραφέα και ερευνητή της Καποδιστριακής Περιόδου, στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας στις 17.30.

Από τις 18.30 ξεκινούν τα αθλητικά σεμινάρια στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη για τον 6ο Αγώνα Δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας", συναυλία με την Κλεονίκη Δεμίρη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη με τίτλο: "Με τα βήματα της καρδιάς".  Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει στις 21:30 με pasta party!

Την Κυριακή 22η Ιανουαρίου η κήρυξη της έναρξης του 6ου Αγώνα Δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας" θα γίνει στις 10:45. Τα 10.000 μέτρα για δρομείς και τα 5.400 μέτρα για δρομείς και περιπατητές θα ξεκινήσουν μισή ώρα αργότερα από ότι είχε οριστεί αρχικά, δηλαδή στις 12:30. Το τριήμερο κλείνει με τις απονομές και παρουσίαση παραδοσιακών νησιώτικων χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης.

Ο κύριος Ζορμπάς σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι σε αυτό το πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια επιστημονική ημερίδα για τον Καποδίστρια, κάτι όμως που ενδέχεται να προγραμματιστεί για την άνοιξη.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την περιοχή της "Παναγίτσας", σημείο αφετηρίας και τερματισμού, από την διαδικτυακή τηλεόραση του Aegina Portal, με παρουσιαστές την Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα και τον παραγωγό του ραδιοφώνου Σταύρο Ρωπαΐτη. Τη μουσική επιμέλεια θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Aegina Portal Νάσος Καλδέλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png