Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Χριστουγεννιάτικο Cheap Photo Art για την ενίσχυση του "Αίγινα Εθελοντής". Αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών της Αίγινας που έχουν ανάγκη.

Τις κυρίες Ασπασία Λεούση, μέλος της φωτογραφικής ομάδας από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και την κυρία Αθηνά Πυρουνάκη, πρόεδρο του συλλόγου Αίγινα Εθελοντής, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τα μέλη των δύο ομάδων διοργανώνουν το  "Χριστουγεννιάτικο Cheap  Photo Art" στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας 9-11 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Πίσω από αυτή την κοινή πρωτοβουλία βρίσκονται οι αυξημένες ανάγκες του συλλόγου "Αίγινα Εθελοντής" και των 170 οικογενειών που στηρίζει. Ο σύλλογος βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς από τη μία ακόμη δεν έχει βρεθεί χώρος για να μεταστεγαστεί, ενώ από την άλλη αυξάνονται οι ανάγκες και ο αριθμός των οικογενειών που λόγω της οικονομικής κρίσης χρειάζονται βοήθεια. Όλα τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα δοθούν στο σύλλογο, ενώ οι επισκέπτες μπορεί να φέρνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής σε τσάντες.

"Ευχαριστούμε πολύ για την ευαισθησία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε", είπε η πρόεδρος του συλλόγου "Αίγινα Εθελοντής" κυρία Αθηνά Πυρουνάκη. "Οι οικογένειες δυστυχώς αυξάνονται. 170 είναι τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και έχουμε βρεθεί και σε μία δύσκολη στιγμή να πούμε και όχι. Το λέμε το όχι γιατί, εάν δεν δώσεις μία σακούλα γεμάτη με πράγματα στις οικογένειες. Δεν έχει προσπαθείς να βοηθάς τον άλλον με δύο - τρία πράγματα. Γιατί εάν αυξηθούν πάνω από 170 ( το όριό μας έχει ξεπεραστεί) καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και σωστό να δίνουμε μόνο δύο μακαρόνια και ένα γάλα;" είπε η κυρία Πυρουνάκη εξηγώντας τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, καθώς ο αριθμός των οικογενειών που έχουν ανάγκη αυξάνεται.

Αναφορικά αυτή την πρωτοβουλία στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Cheap Photo Art η κυρία Ασπασία Λεούση είπε: "Είναι η 6η χρονιά που γίνεται το Cheap Photo Art στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Είναι σε συνεργασία με τον σύλλογο Αίγινα Εθελοντής, με τον οποίο πέρυσι η ίδια δράση πήγε πολύ καλά. Μαζέψαμε πάρα πολλά χρήματα και επειδή ξέρουμε ότι κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και τους εμπιστευόμαστε, και οι άνθρωποι που κάνουν όλο αυτό καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, είπαμε να το κάνουμε ακόμη μια φορά μαζί τους, γιατί θέλουμε και εμείς από τη μεριά μας να βοηθήσουμε το νησί μας.

Ξέρουμε ότι είναι γύρω στις 170 οικογένειες, που έχουν ανάγκη στην Αίγινα και έτσι αποφασίσαμε τα έργα μας να τα έχουμε σε πολύ χαμηλή τιμή, έτσι ώστε να είναι προσιτά στον κόσμο και να μπορεί ο κόσμος όταν τα αγοράζει να βοηθήσει το σύλλογο, γιατί τα έσοδα αυτά θα πάνε κατευθείαν στο σύλλογο Αίγινα Εθελοντής". Σημείωσε επίσης ότι: "Στον ίδιο χώρο, στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου θα μαζεύονται και τρόφιμα για αυτές τις οικογένειες. Θα είναι δηλαδή και ο σύλλογος Αίγινα Εθελοντής εκεί".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png