Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Φίλιππος Τζίτζης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Συζήτηση για το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κύριο Φίλιππο Τζίτζη, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Τζίτζης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση σχετικά με τις δηλώσεις, ειδικά τις ευχαριστίες, του Βασίλη Ζαμπέλη δύο ημέρες πριν στο ραδιόφωνο του Aegina Portal: "Δεν μπορεί να γίνονται επιλεκτικές ευχαριστίες, το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό το πράγμα, γιατί όταν κάποιοι άνθρωποι του αθλητισμού και είναι κάθε μέρα στο γήπεδο και είναι σε όλα τα συμβούλια του ΔΑΟΑ από το 2010 μέχρι σήμερα, με παραξενεύει όχι μόνο εμένα μόνο σαν δημοτικό σύμβουλο, αλλά και πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο αλλά και πολίτες της Αίγινας, πως κάποιοι ξεχνάνε ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΔΑΟΑ είναι αυτή που έβαλε στο δρόμο και την μελέτη, την προκήρυξη της μελέτης αλλά και την ψήφιση της μελέτης, αλλά και την πίστωση του έργου. Αν δεν υπάρχει πίστωση στο έργο δεν μπορούμε να λέμε τίποτα, μπορούμε να έχουμε μόνο ιδέες", είπε ο κύριος Τζίτζης και συμπλήρωσε: "θα ήθελα να κάνω μία θερμή παράκληση για το καλό του έργου, αλλά και για το καλό του αθλητισμού, να μην ξεχνάμε κάποιους ανθρώπους".

Ο κύριος Τζίτζης υπεραμύνθηκε των ενεργειών που είχε κάνει η διοίκησή του στο ΔΑΟΑ, σημειώνοντας ότι ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους ήταν λίγος. Ευχήθηκε, στον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη και στον σημερινό πρόεδρο του ΔΑΟΑ κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό να εγκαινιάσουν το έργο. "Όλοι είμαστε σκυταλοδρόμοι. Παραλαμβάνουμε κάτι και το μεταφέρουμε στους επόμενους και οι επόμενοι θα παραδώσουν σε κάποιους άλλους. Δεν είναι σωστό να μηδενίζουμε και να ξεχνάμε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει", είπε ο κύριος Τζίτζης.

Στην επισήμανση ότι τον Ιανουάριο του 2014 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την προγραμματική του έργου, είχε ευχαριστήσει όλους τους πρώην προέδρους του ΔΑΟΑ: κ. Γιώργο Τσατήρη, κ. Νίκο Κάτσα και κ. Μανώλη Νικολούζο, σχολίασε: "Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία, ότι όταν είσαι σε μία θέση είσαι προσωρινός. Και καλό είναι να σκέφτεσαι κάποιους ανθρώπους που πέρασαν και έβαλαν ένα λιθαράκι. Άλλος μπορεί να είχε βάλει μία μικρή πετρούλα, άλλως έναν τσιμεντόλιθο, άλλος μπορεί να έχει χτίσει έναν τοίχο, όλοι κάτι κάνουμε. Ο κύριος Μαρμαρινός κάποια στιγμή θα φύγει, θέλει κάποιος επόμενος να μην αναφέρεται για αυτόν καθόλου, ότι δεν έκανε τίποτα; Εγώ δεν λέω, ο κύριος Μαρμαρινός προσπαθεί και όλο το συμβούλιο του ΔΑΟΑ, αλλά νομίζω ότι κάτι κάναμε κι εμείς. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο να είναι σίγουροι οι Αιγινήτες και οι άνθρωποι του αθλητισμού θα είχαμε κάνει πάρα πολλά περισσότερα. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα κάνει αυτή η διοίκηση, δυστυχώς στεναχωριέμαι".

Ο Φίλιππος Τζίτζης πρότεινε μία εκπομπή στο Aegina Portal για τα θέματα του αθλητισμού στην οποία να συμμετέχουν ο Σταμάτης Μαρμαρινός και ο Βασίλης Ζαμπέλης. "Τώρα γίνεται ένα σημαντικό έργο αυτής της διοίκησης στην Κυψέλη, αλλά ίσως χρειάζονται και άλλα μέρη όπως ο Μεσαγρός, οι Άγιοι Ασώματοι και φυσικά το κλειστό, αν θέλετε να μας φιλοξενήσετε".



Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε, με βάση τις δημοσιεύσεις και τo ρεπορτάζ που έχουν γίνει στο Aegina Portal, ότι το έργο είχε μπει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη κύριο Δημήτρη Κατσικάρη. Το Ιούνιο του 2013 σε δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος Κατσικάρης στο Aegina Portal, λίγο μετά την ολοκλήρωση μίας ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρεία του τότε δημάρχου κυρίου Σάκη Σακκιώτη, για τις αθλητικές υποδομές του νησιού, είχε τοποθετηθεί θετικά για το έργο. Στην σύσκεψη είχαν πάρει μέρος οι: Φίλιππος Τζίτζης, Νίκος Οικονόμου, Κώστας Δρόσος,  Γιάννης Ρετσίνας, Στάθης Νικολούζος,  Βασίλης Ζαμπέλης, Αργύρης Μεθενίτης, Βασίλης Μουσουλέας και οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών. Στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ο κύριος Κατσικάρης ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας στον οποίο είχε συμπεριφερθεί το έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της μελέτης και η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια. Ψηφίζεται, αλλά επιστρέφει 4 Απριλίου οπότε και συζητήθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη του έργου. Αν και όλοι θεωρούν ότι το έργο θα ξεκινήσει κάπου μέσα στο καλοκαίρι του ίδιους έτους, το Ελεγκτικό βάζει διπλό "φρένο", καθώς την πρώτη φορά η σύμβαση είχε συναφθεί ανάμεσα στο Δήμο της Αίγινας και την Περιφέρεια και όχι ανάμεσα στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και την Περιφέρεια, ενώ και στην επόμενη σύμβαση ανάμεσα στον ΔΑΟΑ και την Περιφέρεια αυτή ακυρώνεται από το Ελεγκτικό, κάτι που γίνεται γνωστό στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014. Ο ΔΑΟΑ τότε στρέφεται σε ανάκληση της ακύρωσης μέσω τις νομικής οδού. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014 η νέα διοίκηση του ΔΑΟΑ με πρόεδρο τον Σταμάτη Μαρμαρινό συνεδριάζει για πρώτη φορά, έχοντας ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση παρέμβασης δικηγόρου από τη νομική υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να συνεργαστεί με την Περιφέρεια για το ζήτημα της σύμβασης. Το Οκτώβριο ο ΔΑΟΑ κάνει ενέργειες ώστε το γήπεδο να λάβει άδεια, η οποία είναι αναγκαία. Η άδεια εκδόθηκε τελικά στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Η προγραμματική υπογράφεται από τον κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό και ακολουθεί πεντάμηνη αναμονή για την υπογραφή της σύμβασης από την πλευρά της Περιφέρειας. Την 1η Απριλίου του 2015 ο νυν Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε δηλώσεις του στο Aegina Portal επιβεβαιώνει ότι υπογράφηκε και από την κυρία Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, η προγραμματική για το έργο του Δημοτικού Σταδίου. Σε σχετική ερώτηση για την έναρξη των εργασιών ο κύριος Χατζηπέρος αναφέρει ότι: "Σκοπός είναι μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει". Δεν ξεκίνησε. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 ήταν μια χρόνια με τρεις εκλογικές κάλπες και επιβολή capital controls στα μέσα του έτους, γεγονότα που δοκίμασαν σοβαρά το αυτοδιοικητικό χώρο. Η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Ιούλιο του 2016 χωρίς να γίνουν ενστάσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png