Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς και ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μιλούν για την 8η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της 8ης Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας και ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, μίλησαν στο ραδιόφωνο του Aegina Portal παρουσιάζοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού, οι παραθεριστές, αλλά και οι επισκέπτες της Αίγινας γι' αυτό το μεγάλο πολιτιστικό και εμπορικό γεγονός.

Ο κύριος Ζορμπάς δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών ο αριθμός των περιπτέρων αυξήθηκε 20 - 25% σε σχέση με τον περσινό, αποδίδοντας αυτή την αύξηση, στην επιτυχία της περσινής εμπορικής έκθεσης και στην επιλογή της Ο.Ε. τα περίπτερα να φιλοξενούν παραγωγούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αίγινα και έχουν σχέση με το προϊόν του φιστικιού.

Ο κύριος Καλόφωνος μίλησε για τον άξονα του πολιτιστικού προγράμματος της φετινής γιορτής, που δεν είναι άλλος από τον εορτασμό των 100 χρόνων από την γέννηση του Γιάννη Μόραλη και παρουσίασε τον τρόπο που εργάστηκε η ομάδα για το σχεδιασμό αρχικά και την υλοποίηση στη συνέχεια ενός πολύ δύσκολου και σύνθετου εγχειρήματος.

Αναφορικά με τις εκθέσεις του Γιάννη Μόραλη που βρίσκονται σε λειτουργία στο νησί είπε: "Ο χρόνος ήταν λίγος, υπήρχαν αντιξοότητες, αλλά υπήρχε θέληση. Όταν αναλαμβάνει κανείς να τιμήσει έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο, πρέπει να το κάνει με την αντίστοιχη σοβαρότητα", εξηγώντας ότι η πρωτοβουλία για τη μεταφορά των έργων του Γιάννη Μόραλη και το στήσιμο των εκθέσεων, που θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ήταν ένα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα. Το όνομα του Γιάννη Μόραλη και το πολιτιστικό πρόγραμμα που κινείται γύρω από το όνομά και το έργο του, ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και εκτός του νησιού, αναφέρει ο κύριος Καλόφωνος και επισήμανε ότι: "Η Αίγινα δυστυχώς δεν έχει τις υποδομές για τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις, θα έπρεπε να τις αποκτήσει διότι υπάρχει μία πολύ πλούσια παράδοση".

Σχετικά με το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επιχειρήσεις του νησιού να ενισχύσουν οικονομίκα το φετινό φεστιβάλ ως χορηγοί, ο κύριος Ζορμπάς αφού τους ευχαρίστησε είπε: "Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ανταπόκριση και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα κι εδώ έχει να κάνει, θα αναφερθώ πάλι, στη χρηστή διαχείριση. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται, μας δίνουν άλλος λίγο, άλλος περισσότερο, ό,τι μπορεί ο καθένας κι εμείς κοιτάμε με τον καλύτερο τρόπο να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο".

Τέλος, ο κύριος Καλόφωνος έκανε μία σύντομη αναφορά στις κεντρικές εκδηλώσεις της 8ης Γιορτής Φιστικιού και μαζί με τον κύριο Ζορμπά ευχαρίστησαν τους συνεργάτες τους για τις προσπάθειες και τον χρόνο που έχουν αφιερώσει στο φετινό φεστιβάλ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png