Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ως παράρτημα του νηπιαγωγείου Βαθέος, μπορεί να επαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο της περιοχής των "Αγίων".

Τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κύριο Νίκο Οικονόμου, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς υπάρχει μία εξέλιξη στο ζήτημα της λειτουργίας του νηπιαγωγείου της περιοχής των "Αγίων". Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Νίκου Οικονόμου το νηπιαγωγείο μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως παράρτημα του νηπιαγωγείου του Βαθέος. "Για να λειτουργήσει χρειαζόμαστε πέντε παιδιά, που να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και να δηλώσουν οι γονείς τους, ότι επιθυμούν να γραφτούν στο παράρτημα των Αγίων. Αρκετοί γονείς έχουν γράψει τα παιδιά τους ή στο νηπιαγωγείο του Βαθέος ή στο νηπιαγωγείο του Μεσαγρού. Καλώ λοιπόν αυτούς τους γονείς να δηλώσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι τα παιδιά τους επιθυμούν να πάνε στο νηπιαγωγείο των Αγίων. Θα λειτουργήσει όταν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός πέντε παιδιών, που θα πηγαίνουν νηπιαγωγείο, όχι προνήπιο, γιατί τα παιδιά του νηπιαγωγείου μετριούνται, δεν μετριούνται τα παιδιά του προνηπίου", είπε ο κύριος Οικονόμου.

Ο κύριος Οικονόμου αναφέρθηκε και σε άλλα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων του νησιού για τη νέα σχολική χρονιά, όπως συντήρηση και υλικοτεχνικές υποδομές. Είπε ότι κατατέθηκε φάκελος ύψους 400.000 ευρώ από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη στον Οργανισμό Κτιριακών Υποδομών, με στόχο την επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου (του παλιού κτιρίου) . Σε ερώτηση για τα βιβλία της νέας χρονιάς είπε ότι έχουν μοιραστεί ήδη στα σχολεία του νησιού, ενώ σε άλλο θέμα έκανε αναφορά για το θεσμό του απογευματινού λυκείου.

Επίσης, σε ερώτηση για τη μονοδρόμηση της οδού Καποδιστρίου και την αποτροπή των εικόνων "χάους" που παρατηρούνται συχνά εκεί, ο κύριος Οικονόμου απάντησε ότι αναμένει γνωμοδότηση από τη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια το θέμα να "περάσει" από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το ζήτημα της μονοδρόμησης μπροστά από τα σχολεία της Κυψέλης είπε ότι πρέπει να γίνει επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης (επί προεδρίας Ν. Μαρίνου) ενώ για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Γενικό Λύκειο πρότεινε και εκεί τη μονοδρόμηση, με την παράλληλη παραχώρηση μέρους οικοπέδου, που θα δίνει δίοδο στα αυτοκίνητα ώστε να υπάρχει μία κυκλική πορεία.

Ο κύριος Οικονόμου αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα και δράσεις που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού της Επιτροπής Παιδείας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png