Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου παρουσιάζει το πρόγραμμα.

Την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η κυρία Μπακοπούλου εξήγγειλε τη συνέχιση του μακροβιότερου μουσικού θεσμού της Αίγινας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του 11ου φεστιβάλ, το οποίο ξεκινά στις 6 Αυγούστου. Λίγους μήνες πριν, αλλά ακόμη και πιο πρόσφατα, στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, αυτή η πιθανότητα έμοιαζε να έχει απομακρυνθεί ολοκληρωτικά, λόγω έλλειψης πόρων. "Ορισμένοι άνθρωποι, που αγαπούν πολύ το φεστιβάλ, ξεσηκώθηκαν και με βοήθησαν στο να το υλοποιήσουμε και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και χαίρομαι πάρα πολύ", λέει η κυρία Μπακοπούλου συμπληρώνοντας ότι: "Η αλήθεια είναι ότι η κινητήριος δύναμις ήταν πάντοτε η μεγάλη μου αγάπη σε αυτό που κάνω, στη μουσική.”

Είναι ένας βαθύς έρωτας, θα μπορούσαμε να πούμε, και η παρόρμησή μου ήταν να το ζήσω και με άλλους ανθρώπους, με νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν αυτή την ομορφιά, κάτι το οποίο είναι τόσο στέρεο τελικά και μας βοηθάει να σταθούμε, να έχουμε ένα ηθικό ανεβασμένο. Νομίζω ότι κατάφερα ορισμένα πράγματα αυτά τα δέκα χρόνια και γι΄αυτό είχα στεναχωρηθεί πολύ που σταμάτησε. Βεβαίως δεν θα εξακολουθήσω να είμαι πάντα εγώ η καλλιτεχνική διευθύντρια. Προετοιμάζω το έδαφος για κάτι πολύ νεανικό και ωραίο".

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τέσσερεις συναυλίες από 6 έως 16 Αυγούστου. Οι τρεις από αυτές θα γίνουν στην αυλή του ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και η τέταρτη στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη. Οι φίλοι του φεστιβάλ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη η ζήτηση είναι αυξημένη και οι θέσεις περιορισμένες. Ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα εισιτήρια, όμως, όταν είναι διαθέσιμα, η προπώληση θα γίνεται από το ζαχαροπλαστείο Αιάκειον. Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται επίσης στους χώρους των συναυλιών. Το κόστος των εισιτήριων είναι 10 ευρώ και 7 ευρώ (παιδιά, νέοι έως 25 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, ΑΜΕΑ). Η ώρα έναρξης των συναυλιών είναι στις 9 μ.μ.

Να σημειώσουμε ότι στις 9 Αυγούστου το φεστιβάλ αποκτά ειδικό ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό θα συμμετέχει η Αιγινήτισσα υψίφωνος Αλεξάνδρα Καπάνταη. Η Ντόρα Μπακοπούλου είχε εντυπωσιαστεί από τη φωνή της, όταν την άκουσε στην τιμητική εκδήλωση που έγινε για την ίδια το χειμώνα στο Λαογραφικό Μουσείο. Την Αλεξάνδρα Καπάνταη συνοδεύει ο Αλέξανδρος Φαρής στο πιάνο. Το φεστιβάλ διατηρεί χαρακτηριστικά που το συνόδευσαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως η συμμετοχή νέων - ταλαντούχων μουσικών, καθώς και μουσικών που κάνουν διεθνή καριέρα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png