Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Βασίλης Βασιλάκης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για "Το μάθημα" του Ιονέσκο στο "Θεατράκι της Σκοτεινής".

Τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς αύριο κάνει πρεμιέρα μιας σειράς παραστάσεων, στο "Θεατράκι της Σκοτεινής" το θεατρικό έργο "Το Μάθημα" του Ευγένιου Ιονέσκο, που σκηνοθετεί ο ίδιος. Η θεατρική παράσταση θα ανέβει για δύο σαββατοκύριακα στις 9-10 Ιουλίου και 16-17 Ιουλίου. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.
"Το μάθημα είναι η δεύτερη παράσταση που ανεβάζω φέτος στο θέατρο.

Η πρώτη ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και ήταν η "Φαλακρή τραγουδίστρια" όπου τα απανωτά sold out μας ανάγκασαν από πέντε παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί, τελικά να γίνουν τριάντα και μετά να περιοδεύσουμε στη Βόρειο Ελλάδα". Αυτή η ίδια παράσταση, θα έρθει και στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το ταξίδι με τον Ιονέσκο. Με αφορμή τη "Φαλακρή τραγουδίστρια" και επειδή ήθελα να πάω λίγο βαθύτερα όλη αυτή τη σχέση μου με τον συγκεκριμένο συγγραφέα, γιατί βρίσκω ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αποφάσισα να κάνω "Το μάθημα". "Το μάθημα" ξεκίνησε κι αυτό στη Θεσσαλονίκη σαν πρεμιέρα, στο Black Box και μετά κατεβήκαμε στην Αθήνα, στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", όπου κάναμε 15 παραστάσεις και τώρα είμαστε στην Αίγινα", λέει ο Βασίλης Βασιλάκης, αγαπημένος στο κοινό του νησιού για τη δουλειά που έχει παρουσιάσει στην Αίγινα επί σειρά ετών.

"Το μάθημα, είναι μία κωμωδία κατά βάση, η οποία μετά από πολύ γέλιο καταλήγει σε τραγωδία. Όλη η διαδικασία είναι η διαδικασία της εξουσίας και πως αυτή επιβάλλεται στο συγκεκριμένο θέμα, δια μέσου της γλώσσας. Είναι ένα πολύ λαμπρό παράδειγμα, αν το δούμε σε κοινωνική διάσταση: το πως λειτουργεί ο ξύλινος λόγος των πολιτικών, που δεν μπορούν να αγγίξουν τους ανθρώπους. Oι άνθρωποι υποφέρουν, απλά υποφέρουν. Όπως η μαθήτρια στο συγκεκριμένο έργο, καταπιέζεται από τον καθηγητή και πονάει το δόντι της, έτσι κι ο λαός υποφέρει, πονάει, υποφέρει, πονάει και είναι σε αδιέξοδο", λέει περιγράφοντας το θέμα του έργου.

Τον Βασίλη Βασιλάκη εκτός από τις συγκεκριμένες παραστάσεις, το κοινό του νησιού θα τον απολαύσει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας, αλλά και σε μία παράσταση που θα ανέβει στο νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ίσως να είναι "Καρέκλες", καθώς ο Βασίλης Βασιλάκης είπε ότι είναι το επόμενο έργο πάνω στο οποίο δουλεύει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png