Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Συνεχίζεται η "άνοιξη" για τον Αιγινήτικο στίβο. Χάλκινο μετάλλιο για την Βάνα Γκαρή στο Πανελλήνιο, εξαιρετικές επιδόσεις από τον ΟΑΚΑ.

Την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στις παγκορασίδες, έφερε η Βάνα Γκαρή του Ο.Α.Κ. Αίγινας, αποδεικνύοντας την προσεγμένη δουλειά που γίνεται στην αγωνιστική του ομάδα τα τελευταία χρόνια και αποδίδει πλέον καρπούς. Η νεαρή αθλήτρια επέστρεψε από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο 2 και 3 Ιουλίου, έχοντας στις αποσκευές της ένα χάλκινο μετάλλιο. Αγωνίστηκε στα 300 μέτρα με εμπόδια, ένα ιδιαίτερα τεχνικό και απαιτητικό άθλημα, επαληθεύοντας πλήρως τον προπονητή Βασίλη Ζαμπέλη, που σχεδόν ένα μήνα, με την ευκαιρία της πρώτης θέσης που είχε κερδίσει η Βάνα σε διασυλλογικό αγώνα, είχε δηλώσει στο Aegina Portal ότι: "Οι επιδόσεις αυτές είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, μάλιστα η επίδοση της Βάνας είναι η τέταρτη επίδοση σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με κοντινές και τις άλλες τις επιδόσεις, που σημαίνει ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αρχές Ιουλίου, ευελπιστούμε σε μία θέση στο βάθρο. Δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός μας. Ο σκοπός μας είναι να αγωνιστεί και να πετύχει το καλύτερο που μπορεί. Πιστεύουμε όμως ότι στις δυνατότητες της είναι το μετάλλιο".

Το μετάλλιο ήρθε δικαιώνοντας προπονητικό team και συναθλητές για τις θυσίες που κάνουν τόσα χρόνια χωρίς υποδομές. Σαφώς και μπορούμε να μιλάμε για την "άνοιξη" του στίβου της Αίγινας, μία άνοιξη που δεν είναι καθόλου τυχαία. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Ζαννής Λυκούρης, μετά την επιτυχία του στο πανελλήνιο  πρωτάθλημα εφήβων κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στην Ελλάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων (20-23 ετών) !, κατετάγη  και 13ος στο πανελλήνιο ανδρών που έγινε στο ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας στο αγώνισμα των 400 ΕΜΠ τις επιτυχίες του Αλέξη Ρανσόν,  της Γεωργίας Φουρναράκου που μάλλον πρέπει να ήταν η πρώτη αθλήτρια από την Αίγινα που μπήκε σε τελικό πανελληνίου σε ένα εξαιρετικά τεχνικό άθλημα όπως το άλμα εις ύψος και βέβαια με προπόνηση χωρίς υποδομές.

Η "άνοιξη" του Αιγινήτικου στίβου είναι στην αρχή της. Οι αθλητές μας καταφέρνουν να διακρίνονται ακόμη κι όταν πρέπει να προπονούνται στο καρβουνόχωμα. Ένας από τους αθλητές που μετέχει σε αυτή την άνοιξη είναι ο ταλαντούχος Κώστας Σταυρόπουλος. Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ναυπλίου έφερε την  8η θέση στους παμπαίδες στα 300 μέτρα χρόνο με 39.16. Ο νεαρός Κώστας Σταυρόπουλος μόλις στα τέλη Μαΐου κατέλαβε την πρώτη θέση σε διασυλλογικό με χρόνο 39.41. Βελτίωσε απίστευτα το χρόνο του, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο την πίστη που έχουν οι προπονητές του στις δυνατότητές του.

Τέλος, η Γεωργία Φουρναράκου βελτιώνεται συνεχώς και είναι βέβαιο ότι σε κάποιο επόμενο meeting θα καταφέρει να δείξει την υψηλή ποιότητα των δυνατοτήτων της, πιστοποιώντας μία πολύ υψηλή επίδοση. Αυτοί οι αθλητές, αυτοί οι προπονητές θα πρέπει να είναι και είναι έμπνευση για όλους μας. Και οι τρεις αθλητές, ήταν χθες καλεσμένοι του Σταύρου Ρωπαΐτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png