Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αίγινα το τριήμερο. Ο κύριος Χατζηπέρος απάντησε σε μία σειρά από ερωτήματα, για θέματα που σχετίζονται με έργα τα οποία βρίσκονται εξέλιξη ή πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και άλλα.

Ο αντιπεριφερειάρχης ερωτήθηκε επίσης για το μεγάλο έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας με την αλλαγή χλοοτάπητα και την τοποθέτηση ταρτάν στο στίβο, το ΕΚΠΑΖ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, την πορεία του υποθαλάσσιου αγωγού, τα "χερσαία έργα", αλλά και τα έργα που γίνονται στη Σαλαμίνα για τη σύνδεση, τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας με τη Αναπτυξιακή Εταιρία "Πάρνωνας", για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Leader, της οποίας η τελική φάση της διαβούλευσης θα γίνει στην Αίγινα. Έγινε αναφορά στα έργα επισκευής του οδικού δικτύου στην περιφέρεια του νησιού, στο Σφεντούρι, αλλά και σε αυτά που θα ξεκινήσουν στο δίκτυο του κέντρου. Επίσης για την ανάδειξη της Αφαίας, του Ελλάνιου Όρους και της Παλιαχώρας.

Αναλυτικότερα, για το ζήτημα του ΕΚΠΑΖ ο κύριος Χατζηπέρος είπε: "Ένα άλλο θέμα είναι το ΕΚΠΑΖ το οποίο καταρρέει. Έχει γίνει ο διαγωνισμός, ανοίχθηκαν οι πρόσφορες και από την Τρίτη θα βγει κι ο μειοδότης οπότε θα ξεκινήσει και η μελέτη. Από εκεί και πέρα η μελέτη θα δείξει και πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την πλήρη αποκατάσταση".

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή εάν τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή όχι, ο κύριος Χατζηπέρος απάντησε ότι στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή η Περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου, "δεν ετέθη το θέμα αυτό καθόλου, επομένως δεν το θίγουμε και εμείς".

Αναφορικά με το έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, το τοποθετεί μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου όπως είπε, με τη νέα αγωνιστική να δοθεί για αγώνες.

Για το κτίριο των Φυλακών: "Εκεί η κατάσταση είναι άσχημη, δεν είναι καλή. Η οροφή πέφτει και για αυτό υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις για την επίσκεψη τοy προέδρου της Δημοκρατίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαγορεύθηκε η είσοδος στον πρόεδρο. Εγώ ήμουν σε επαφή την κυρία Βλαζάκη και την κυρία Χρυσουλάκη, αλλά και με την προεδρεία της Δημοκρατίας, ενώ υπήρχε ο φύλακας στην είσοδο από την αρχαιολογική υπηρεσία της Αίγινας. Ενώ είχαμε συνεννοηθεί να σταματήσουμε, το κομβόι δεν σταμάτησε. Εγώ δεν μπορούσα να παρέμβω γιατί βρισκόμουν στην "ουρά" του κομβόι. Αυτό που ελεγχθεί ότι δεν επιτρέψαμε στον πρόεδρο δεν είναι αληθινό. Απλά δεν μπορείς να επισκεφθείς όλους τους χώρους. Μπροστά μου είχαν πέσει κεραμίδια", λέει ο κύριος Χατζηπέρος για το θέμα που είχε προκύψει κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αίγινα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Χατζηπέρου για διάφορα θέματα που αφορούν το νησί, στο video της εκπομπής.