Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Έγινε χθες το άνοιγμα των φακέλων για τις τεχνικές προσφορές για το διαγωνισμό του υποθαλάσσιου.

Το άνοιγμα των φακέλλων για τις τεχνικές προσφορές, που αφορούν το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Τη διαδικασία σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, από το Δήμο Αίγινας, ο κύριος Σταύρος Πλατής από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και βέβαια οι εκπρόσωποι των εταιριών που συμμετείχαν με φακέλους στη διαδικασία. "Το ευχάριστο είναι ότι δεν έγινε καμία ένσταση. Δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά και αυτό είναι το ευχάριστο, γιατί τώρα η διαδικασία διευκολύνεται. Βέβαια θα υπάρχει κάποιος χρόνος μέχρι να ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές", είπε ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος εξήγησε ότι ο χρόνος για αυτή, την επόμενη φάση του έργου, ορίζεται από τη διακήρυξη. "Πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στα πλαίσια, τα επιθυμητά που έχουμε πει", συμπλήρωσε.

Οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών είναι από τις εταιρίες: Κωνσταντινίδης Α.Ε., Intrakat Α.Ε., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΑΑΓΗΣ Α.Ε. και ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε. Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού αφορά στην τεχνική αξιολόγηση η οποία θα γίνει από επταμελή επιτροπή. Ο κύριος Μούρτζης σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει η πληροφορία πως το έργο θα γίνει με την τοποθέτηση τεσσάρων αγωγών. Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κύριος Μούρτζης είπε ότι η μελέτη για τον υποθαλάσσιο αγωγό είναι αυτή της ΕΥΔΑΠ, η οποία στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην επισήμανση ότι ο πρώην δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, είχε χαρακτηρίσει το κόστος που προέβλεπε για το έργο η μελέτη της ΕΥΔΑΠ ως "ταφόπλακα", προχωρώντας σε σύνταξη νέας προμελέτης,  της τρέχουσας, η οποία είναι μελέτη του Δήμου και με την οποία αρχικά το κόστος του έργου έπεφτε στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, ο κύριος Μούρτζης σχολίασε ότι "εδώ δεν κάνουμε συναγωνισμό" και συμφώνησε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση για την πορεία που είχε αυτό το έργο, με τη συμμετοχή και των πρώην δημάρχων που κατά τη θητεία τους εργάστηκαν σε αυτό.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης συμπληρώνοντας την εικόνα των φάσεων του διαγωνισμού, είπε ότι μετά το άνοιγμα και τον οικονομικών προσφορών "Οι όποιες ενστάσεις, περνούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας", ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις φάσεις του διαγωνισμού που απομένουν, τονίζοντας ότι παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξή τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png