Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Σε λειτουργία θα παραμείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού. Η βουλευτής της Α' Πειραιά κυρία Γεωργία Γεννιά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Την βουλευτή της Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά, φιλοξένησε σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί, το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μαζί στο studio ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης. Η κυρία Γεννιά, που θα επισκεφθεί την Αίγινα την ερχόμενη εβδομάδα και εξέφρασε την πρόθεσή της να συζητήσει με τους φορείς του νησιού και gia άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:

"Ύστερα από συνεχή επικοινωνία που είχα τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό κύριο Τόσκα, υπουργό Δημοσία Τάξεως, και ύστερα από συνεννόηση με το Δήμαρχο και με άλλους φορείς της Αίγινας, χθες ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία του υπουργείου και ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσαγρού δεν θα κλείσει τελικά. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη για την Αίγινα, ύστερα και από την ανησυχία των κατοίκων για την αύξηση τόσο της παραβατικότητας, όσο και της εγκληματικότητας στο νησί, και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτή την εξέλιξη όλοι μας. Ελπίζω να έχουμε ευχάριστα νέα για όλα τα νησιά μας, για όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Να πούμε συγχαρητήρια στον υπουργό, γιατί πραγματικά έδειξε ότι μέσα από τη συνεννόηση και το διάλογο, όταν υπάρχουν επιχειρήματα, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν όπως πραγματικά πρέπει να εξελιχθούν".

Ο κύριος Μούρτζης από την πλευρά του χαιρέτησε την προσπάθεια της κυρίας Γεωργίας Γεννιάς την οποία και ευχαρίστησε, όπως επίσης και τον βουλευτή της περιφέρειάς μας κύριο Κώστα Καταφάδο, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και το πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κύριο Μανώλη Λεούση.

Από την πλευρά του ο κύριος Μανώλης Λεούσης, ευχαρίστησε την κυρία Γεννιά, επίσης όσους παραβρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό κατάστημα της κοινότητας του Μεσαγρού, τον βουλευτή κύριο Κώστα Κατσαφάδο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας που προσήλθαν στη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινότητας. Αναλυτικά οι δηλώσεις των κυρίων Μούρτζη και Λεούση στο video της εκπομπής.

Για το ίδιο θέμα η κυρία Γεννιά εξέδωσε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: "Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Γεωργία Γεννιά, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της Αίγινας, στην προσπάθειά τους να μη καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσαγρού.

Δεσμεύτηκε σε επίσημη ανακοίνωσή της, την 14/1/2016, να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη σπουδαιότητα ύπαρξης δεύτερου Αστυνομικού Τμήματος στην Αίγινα, και ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Μεσαγρό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για την επίτευξη της διατήρησης της έννομης τάξης και την πρόληψη της εκδηλούμενης παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, στον οποίο εξέθεσε αναλυτικά το πρόβλημα και ζήτησε την παρέμβασή του για την οριστική λύση.  Ο Υπουργός, κατανοώντας απολύτως την επιχειρηματολογία που του ανέπτυξε η Βουλευτής, επέδειξε θετική στάση και βούληση για συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Μεσαγρό δεν θα καταργηθεί, αλλά θα διατηρηθεί ως έχει.
Η Βουλευτής κα. Γεννιά αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό για την συνεργασία και την κατανόησή του.
Δηλώνει ότι θα είναι πάντοτε δίπλα στους κατοίκους της Αίγινας για οιεσδήποτε δίκαιες διεκδικήσεις τους."


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png