Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης για το Κτηματολόγιο και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν σήμερα στο γραφείο της Κτηματολόγιο Α.Ε. στην Αίγινα, μάλιστα στο σημείο έσπευσαν και όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, προκειμένου να αποφορτίσουν την κατάσταση. Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, καλεσμένος σήμερα το βράδυ ήταν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αποδέκτης και ο ίδιος πολλών παραπόνων από κατοίκους του νησιού, για το συγκεκριμένο ζήτημα. "Μας έχει προβληματίσει πολύ το γεγονός και δεν κρύβω ότι οι επαφές που κάνω και με το Κτηματολόγιο Α.Ε. και με τον γενικό διευθυντή κύριο Μαρκάτο, αλλά και την τεχνική σύμβουλο κυρία Λεοντίτση, μας είχε επισκεφθεί όπως γνωρίζετε πριν από καιρό, και της είχα τονίσει ιδιαιτέρως τα προβλήματα, ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και για αυτό η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μικρή της πρώτες ημέρες. Τώρα έχουμε σημαντική προσέλευση, αλλά έχουμε και σημαντική ταλαιπωρία. Δεν κρύβω ότι πολλοί πολίτες το τελευταίο διάστημα με πιάνουν και μου λένε κύριε δήμαρχε ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ, είναι η δεύτερη φορά που έχουμε έρθει και δεν έχουμε εξυπηρετηθεί", είπε ο κύριος Μούρτζης, με περιγράφοντας εν συντομία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αύριο θα είναι μία σημαντική ημέρα για τις εξελίξεις του Κτηματολογίου στην Αίγινα, καθώς ένα από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας θα έχει συνεργασία με τον κύριο Μούρτζη. Σήμερα στο προσωπικό του γραφείου στην Αίγινα προστέθηκαν ακόμη δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει ο κύριος Μούρτζης από τη Δευτέρα θα προστεθούν ακόμη δύο. "Πιστεύω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση", σημείωσε ο κύριος Μούρτζης. Διαβάστε περισσότερα...

"Θέλω να ενημερώσω ότι στα δημοτικά διαμερίσματα, μετά από πρότασή μου, θα πάνε κλιμάκια, τα οποία θα καθοριστούν μέχρι αύριο και θα γίνει ειδική καταγραφή στα δημοτικά καταστήματα". Ο κύριος Μούρτζης εξηγεί ότι πρόκειται για μία προσπάθεια αποκέντρωσης της καταγραφής, καθώς στελέχη του Κτηματολογίου θα εξυπηρετούν τους πολίτες στα δημοτικά καταστήματα.

Αναφορικά με την παράταση της ημερομηνίας λήξης της καταγραφής, ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί μετά από μελέτη των στατιστικών στοιχείων που είναι διαθέσιμα. Αυτό, επίσης, θα είναι γνωστό αύριο, δηλαδή το ποσοστό καταγραφής που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Σε σχετική ερώτηση ο κύριος Μούρτζης θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα είναι δυνατή η καταγραφή του συνόλου της Αίγινας μέχρι την ημερομηνία που έχει οριστεί, στις 3 Φεβρουαρίου, οπότε και θα κάνει αίτημα για παράταση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png